Diana Grigore
1606 vizualizări 30 mai 2019

„În temeiul articolului 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, Prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic - La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează calitatea de consilier onorific al prim-ministrului, acordată dnei Anca-Nicoleta Alexandrescu”, se arată în decizia premierului Viorica Dăncilă.

Decizia este contrasemnată de secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi seara, după şedinţa CEx al PSD, că o va elibera din funcţie pe Anca Alexandrescu, apropiată a lui Liviu Dragnea, din funcţia de consilier onorific şi de la departamentul de comunicare PSD, spunând că urmează o decizie şi legat de Darius Vâlcov.

„Cu Anca Alexandrescu exclus. Este consilier onorific. Mâine o voi libera din funcţie. Şi la partid la fel. Voi lua o decizie în curând legată şi de Darius Vâlcov. Nu îmi cereţi să vă dau răspuns acum", a declarat Viorica Dăncilă.

Atât Anca Alexandrescu, cât şi Darius Vâlcov sunt consideraţi apropiaţi ai lui Liviu Dragnea.

De altfel, la scurt timp după ce au apărut informaţii potrivit cărora relaţiile dintre Dăncilă şi Dragnea s-au răcit, o primă măsură a premierul a fost aceea de a renunţa la serviciile Ancăi Alexandrescu. La acea vreme Dăncilă a explicat că o va lăsa să se ocupe de comunicare la partid, fiind nevoie de oameni experimentaţi în perioada campaniei electorale.

Darius Vîlcov este considerat „creierul” măsurilor legislative importante din guvernarea PSD, printre care legea salarizării.

 

Citește și: