309 vizualizări 16 nov 2019

„Despre ipocrizie (sau oportunism politic): Cum se potriveşte retorica anti-PSD cu semnarea unui protocol de susţinere a Guvernului Năstase? Sau cu acceptul de a fi propunerea domnului Geoană de premier şi de a-l susţine cu toate forţele în campania din 2009? cc Klaus Iohannis”, a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook, dând tag şefului statului.

Şi fostul premier Adrian Năstase a prezentat, într-o postare pe blogul său, argumentele pentru care îl acuză de ipocrizie pe Klaus Iohannis, atunci când şeful statului spune că PSD a fost „o catastrofă” timp de 30 de ani. Acesta i-a reamintit preşedintelui Iohannis de colaborarea între PSD şi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), în Sibiu, din perioada 2001-2004.

Klaus Iohannis a precizat în mai multe rânduri că este în război cu PSD, care a guvernat împotriva românilor, care a venit cu promisiuni, însă când a ajuns la guvernare a încercat să subjuge justiţia şi să acapareze instituţiile statului.

De asemenea, şeful statului a refuzat o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, în campania pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie, precizând că nu poate legitima un astfel de partid nedemocratic.

În schimb, preşedintele Iohannis va avea marţi o dezbatere pe teme de campanie, la care vor participa polititologi, jurnalişti şi formatori de opinie. SNSPA a anunţat că va evenimentul ar urma să fie găzduit în aula Bibliotecii Centrale Universitare.

 

Citește și: