Elena Crangasu
79 vizualizări 14 oct 2019

„În lipsa unui program de guvernare şi a unui plan concret perntru România din partea PNL, Klaus Iohannis încearcă să tragă de timp. Ceea ce îngrijorează e foamea de putere a acestui om şi lipsa e viziune ai celor care îl înconjoară. Îi somez public pe candidatul Iohannis şi pe gălăgioşii lideri ai PNL să abandoneze discursul urii şi al jignirilor la adresa cetăţenilor şi să îşi asume un program de guvernare. Dacă nu sunt în stare să spună public şi să îşi asume că au dat jos un guvern doar din consderente electorale. ”, a declarat Viorica Dăncilă.

El le-a cerut liberalilor şi preşedintelui Klaus Iohannis să semneze Pactul de bunăstare propus de PSD.

”Am văzut că au simţit nevoia că nu vor tăia pensiile şi salariile, după ce au anunţat mai multe măsuri de tăieri şi austeritate. Îi invit să semneze pactul de bunăstare semnat deja de un milion de români. Aceste partide au mai operat epurări politice şi în trecut, sub pretextul eficientizării guvernării, aşa că nu pot fi crezute pe cuvânt. Ne dorim ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede pentru ca acest blocaj creat de Klaus Iohannis să nu genereze efecte negative pentru economia României. Noi vom continua să ne îndeplinim obligaţiile pentru cetăţenii României”, a mai spus liderul PSD.

Încrederea în Guvernul Dăncilă a fost retrasă prin adoptarea moţiuni de cenzură, în plenul reunit de joi al Parlamentului. Klaus Iohannis a avut, vineri, consultări cu partidele în vederea formării unui nou Guvern. Şeful statului a spus că marţi, cel târziu, va anunţa desemnarea noului premier. PNL a decis în urmă cu câteva luni ca Ludovic Orban să fie propunerea de prim-ministru.

 

Citește și: