53 vizualizări 9 oct 2019

„Nu aştept un răspuns de la domnul preşedinte Klaus Iohannis. Eu aştept ca domnul preşedinte Klaus Iohannis să fie un exemplu pentru toţi românii şi să pună în aplicare deciziile CCR”, a declarat Viorica Dăncilă, la Romexpo, unde a participat la ”Forumul agricultorilor – bilanţ şi perspective”.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis, noile propuneri de interimari, respectiv Daniel Suciu la Justiţie, Gabriel Leş la Interne, Nicolae Hurduc la Educaţie şi Eugen Teodorovici vicepremier pe probleme economice, au afirmat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

În replică, Klaus Iohannis a transmis, vineri, că premierul Viorica Dăncilă îi cere să încalce Legea fundamentală, solicitând numirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educaţiei. Şeful statului precizează că durata maximă de interimat e de 45 de zile, iar Daniel Breaz a exercitat această funcţie.

În total, Klaus Iohannis trebuie să dea un răspuns cu privire la şapte propuneri de interimari, respectiv Daniel Suciu la Justiţie, Gabriel Leş la interne, Nicolae Hurduc la Educaţie, Eugen Teodorovici la probleme economice, Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul.

 

Citește și: