Elena Crangasu
50 vizualizări 11 oct 2019

„Vă asigur că PSD îşi va continua lupta pentru dumneavoastră, îşi va urmări proiectul de ţară şi va lupta în fiecare zi, clipă, pentru ca această alianţă au austerităţii, care a pus la cale moţiunea de cenzură să nu ajungă să facă rău României.Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat România. Sunt un om politic responsabil, îmi doresc stabilitate, atât pentru oameni, cât şi pentru ţară”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de vineri a Guvernului.

Liderul PSD a mai spus că îşi doreşte „ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede”.

„Îi solicit preşedintelui să desemneze cât mai rapid un premier, care să se prezinte în faţa Parlamerntului, cu un program de guvernare şi un Cabinet de miniştri”, a conchis Dăncilă.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Preşedintele Klaus Iohannis are vineri consultări, la Cotroceni, cu partidele parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Primii care discută, la ora transmiterii acestei ştiri cu şeful statului sunt liberalii.

PSD nu va participa la consultări, deoarece nu a fost o decizie în CEx care să mandateze acest lucru, a anunţat Viorica Dăncilă.

Citește și: