Diana Grigore
355 vizualizări miercuri, 11:54

Deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu s-au reîntors în PSD, potrivit unui mesaj postat de Nasra pe Facebook, după ce anunţaseră iniţial că trec la Pro România. Social-democratul a adăugat că nu va vota moţiunea de cenzură.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, în mai multe rânduri, că moţiunea de cenzură nu va trece, precizând că ulterior va veni cu remanierea în Parlament. Liderul PSD a mai spus că a discutat cu parlamentarii partidului care au semnat moţiunea de cenzură şi le-a cerut mai multă responsabilitate, precizând că aceştia nu vor fi sancţionaţi.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, va fi dezbătută şi votată joi, începând cu ora 10.00, în Parlament. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.

Marcel Ciolacu a declarat, miercurea trecută, că PSD a pierdut, matematic majoritatea în Parlament. Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici cele cinci partide de opoziţie adunate nu fac 233 de voturi pentru a trece moţiunea de cenzură.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

De cealaltă parte, Ludovic Orban a anunţat că este posibil ca 247 de parlamentari să voteze pentru moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă. Liderul PNL a precizat că nu există semnale că semnatarii moţiunii nu vor participa la vot.

Citește și: