Elena Crangasu
115 vizualizări 11 oct 2019

„Suntem o echipă unită şi vom merge înainte. După alegerile prezidenţiale probabil va avea loc un congres. Nu este o problemă organizarea unui congres, dar după alegerile prezidenţiale, pentru că la ora 12.00 noaptea se intră în campanie, nu avem timp de congres.”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă ia în calcul retragerea de la conducerea PSD.

Liderul social-democraţilor a admis că au fost şi nemulţumiri în partid.

„Întotdeauna pot exista şi nemulţumiri. Este foarte greu ca să mulţumeşti pe toată lumea, dar colegii mei sunt convinsă că vor vorbi despre realizările acestui Guvern. Sunt de acord că întodeauna pot exista şi nemulţumiri. E foarte greu să mulţumeşti pe toată lumea.”, a motivat aceasta.

Despre afirmaţiile cum că s-a depărtat de membrii propriului partid, Viorica Dăncilă a spus că „este adevărat că întotdeauna este loc şi de mai bine”, dar „premierul a avut foarte multe sarcini pe cap”.

„Preşedinţia PSD..., am deţinut şi preşedinţia rotativă. Au fost o grămadă de lucruri pe care a trebuit să le gestionez. Mi-am dorit întotdeauna dialogul cu colegii mei şi cred că am fost preşedintele care a avut cele mai multe Comitete Executive. Sunt adeptul faptului că dialogul rezolvă multe din problemele partidului.”, a conchis aceasta.

Viorica Dăncilă a fost demisă din funcţia de premier, joi, în urma votului moţiunii de cenzură.

„Au fost şi colegi din PSD care au trădat. Nu e problemă. Le doresc celorlalţi să vină cu un guvern şi o formulă guvernamentală. Fac apel la preşedinte să mominalizeze cât mai curând un premier, dacă se poate şi astăzi ", a spus Viorica Dăncilă, joi.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au fost 238 de voturi pentru, 4 împotrivă.

 

Citește și: