Departamentul Politic
816 vizualizări 9 dec 2018

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni la Parlament, de la ora 14.00, pentru a analiza rezultatelor vizitei guvernului la Bruxelles.

"Trebuie să le spun şi celor din Comitetul Executiv Naţional care au fost rezultatele prezenţei noastre la Bruxelles, la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor. Acelaşi lucru l-am prezentat şi domnului preşedinte Liviu Dragnea şi acelaşi lucru vrem să-l prezentăm şi în faţa CExN. Aşa este normal. Să facem un raport al activităţii noastre şi al modului în care este pregătit Guvernul pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, dar şi al faptului că acolo s-a văzut cu adevărat cine are dreptate. Toţi au remarcat că suntem bine pregătiţi, iar Guvernul României este printre guvernele care intră în această Preşedinţie rotativă cel mai bine pregătit,” s-a lăudat vineri Viorica Dăncilă, la finalul unei întrevederi cu liderul PSD Liviu Dragnea.

Premierul a ţinut să precizeze că liderii partidului nu au de gând să ia în discuţie o eventuală ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

"Nu avem aşa ceva pe ordinea de zi, nu am aşa ceva pe masa Guvernului. În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva. Nu am avut o discuţie, deci nu pot să vă spun. Eu nu ştiu dacă se impune o discuţie. Nu pot să ştiu ce se va discuta în Comitetul Naţional. Fiecare poate să-şi spună opinia, aceasta este democraţia", a explicat Dăncilă, care a exclus că va emite o astfel de ordonanţă până la sfârşitul anului: "V-am spus că nu am pe masă acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie şi graţiere."

Şi preşedintele PSD Liviu Dragnea neagă existenţe vreunei astfel de ordonanţe, iar ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat de la Bruxelles, că o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care "şi-l doresc doar unii".

Însoţită de mai mulţi miniştri, premierul Viorica Dăncilă a efectuat marţi şi miercuri o vizită la Bruxelles, unde a discutat cu oficialii europeni despre stadiul pregătirilor pentru preluarea Preşedinţia Consiliului UE de la 1 ianurie. Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a declarat miercuri, în conferinţa comună cu  Viorica Dăncilă, că ar mai fi de lucrat, România este foarte bine pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Citeşte şi Hiena politică

 

Citește și: