Silviu Bănilă
Ema Stoica
2104 vizualizări 17 aug 2018

„Premierul este complice la modul diabolic în are a fost reprimată acţiunea din 10 august. Este inadmisibil, să spui că pleci în concediu şi din concediu singura ta preocupare este să dezinformezi instituţiile europene. Scrisoarea trimisă Comisiei Europene face parte din planul de dezinformare şi decredibilează statul român. Dăncilă trebuie să plece, PMP îi cere demisia”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PMP a adăugat că incidentele din Piaţa Victoriei, de pe 10 august, au avut loc pentru că „ PSD a trimis provocatori”

„Parchetul trebuie să cerceteze cine a trimis provocatori în piaţă. Convingerea mea este că PSD a trimis provocatorii pentru a compromite acţiunile şi pentru a justifica intervenţia diabolică a Jandarmeriei.”, a completat Eugen Tomac.

Jurnalistul Ovidiu Vanghele a postat pe pagina sa de Facebook fragmente din acest document, în limba română, care poartă semnătură lui Dăncilă.

Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că nu şi-a îndeplinit rolul de MEDIATOR în societate şi că a făcut apel la continuarea protestelor în stradă. Premierul ia apărarea forţelor de ordine, care ar fi acţionat în litera legii.

Potrivit lui Dăncilă, protestul din 10 august a fost o TENTATIVĂ de ÎNLĂTURARE pe cale VIOLENTĂ a guvernului.

”Manifestaţia din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm şi la izolarea forţelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituţiilor statului, forţelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetăţenii faţă de agresiuni şi acţiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”.

Funcţia constituţională de mediator între societate, forţele politice şi instituţiile statului, care revine preşedintelui României, conform atribuţiilor din legea fundamentală, a fost IGNORATĂ de către acesta, care dimpotrivă, a găsit momentul să aducă acuze guvernului şi să facă un apel la continuarea protestelor”.

”Evenimentul din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participării unor manifestanţi care au instigat la acţiuni violente. Au fost încercări repetate de intrare în sediul Guvernului, de forţare a cordoanelor de jandarmi şi de intimidare a unor obiective în spaţiul public”, se arată în documentul citat de jurnalist.

Postarea originală a jurnalistului:

Existenţa scrisorii a fost confirmată şi de Siegfried Mureşan: „Vă confirm ca prim ministrul Dăncilă a trimis o scrisoare instituţiilor europene. Citiţi mai jos câte neadevăruri spune. Nu am văzut niciodată în viaţa mea un prim ministru care să spună atâtea neadevăruri despre propriul popor”, a scris acesta pe Facebook.

Citește și: