262 vizualizări 7 mar 2018

"Până la ora asta nimeni n-a aflat cine este Seghei Petruş, îl cautăm şi noi. În baza unei persoane care nu există, am observat cu toţii cum un procuror şef a solicitat arestarea unui demnitar din statul român şi lucrurile acesta nu mi se pare deloc normale. Mâine poate să sosească o anonimă a unui alt Serghei în care să se prezinte aspecte ilegale despre oricare alt demnitar din ţară. Domnul Negulescu mi-a spus foarte clar că doreşte să vină prin poşta o anonimă din partea unui cetăţean supărat, indignat. Dorinţa nu a fost să facem scandal ci să atragem atenţia asupra unor nereguli care se intâmplă în judeţul Prahova, pe care le-am semnalat din 2014", a spus Vlad Cosma.

Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor "probe fabricate" unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Acesta a mai subliniat că sunt foarte multe dosare în care are calitatea de martor, şi nu ar putea preciza un număr exact al acestora, însă calitatea de martor denunţător o deţine doar într-un singur dosar, în care i s-a cerut, printr-un intermediar, un sfert de milion de euro. „În oraşul Ploieşti se ştie că sunt zeci şi sute de înregistrări cu Mircea Negulescu, nu sunt numai cele pe care le-am făcut eu”, mai arată acesta.

Citește și: