Cristian Fierbinteanu
1277 vizualizări 5 iul 2012

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, anunţă că îl dă în judecată pe preşedintele Traian Băsescu pentru afirmaţii defăimătoare, precizând că nu îi va solicita acestuia daune materiale, ci doar să admită faptul că a minţit.

"Traian Băsescu încearcă, în disperare de cauză, să deturneze dezbaterea publică dinspre gravele sale încălcări ale Constiţutiei spre un conflict personal cu Dan Voiculescu, susţinând astăzi, de la tribuna Parlamentului, că «Voiculescu a declarat: trebuie să controlăm justiţia!». Afirmaţia este integral falsă şi deliberat defăimătoare. Nu am făcut niciodată o asemenea declaraţie. Am susţinut întotdeauna necesitatea garantării deplinei independenţe a justiţiei", scrie Voiculescu pe blog.

El adaugă că afirmaţia lui Băsescu "este doar încă o minciună a preşedintelui care, în 2007, promitea că va demisiona în cinci minute".

"Au trecut 5 ani de atunci, dar nu şi cele 5 minute. Însă nu voi intra într-o polemică. Înţeleg jocul propagandei Băsescu. România nu mai are timp de vorbe, avem nevoie de fapte. Eu voi răspunde cu fapte: îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu pentru afirmaţii defăimătoare. Nu-i voi solicita nicio daună materială, ci doar să recunoască public că a minţit", scrie Voiculesu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în plenul Parlamentului, că "unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu" a afimat că trebuie controlată justiţia, şeful statului precizând că Parlamentul nu va putea întoarce instituţiile la modul de supunere din 2000-2004.

"Am văzut şi afirmaţiile făcute de unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu, că trebuie să controlăm Justiţia. Dragii mei concetăţeni, această vreme a trecut!", a spus Băsescu.

El le-a transmis iniţiatorilor procedurii de suspendare că nu vor putea întoarce realităţile instuţiilor ca Parchetul General, DNA, sau ÎCCJ la modul de supunere din 2000-2004.

"Tentativa dumneavostră de a acapara toate funcţile de decizie în nominalizarea înalţilor demnitari ai sistemului de Justiţie, vă asigur, e una greşită, şi poate să eşueze la referendum", a spus Băsescu.

Citește și: