Ema Toader
87 vizualizări 23 ian 2012

PDL speră ca sesiunea extraordinară să fie "un nou episod în regăsirea dialogului politic între putere şi opoziţie", "nu un lung şir de jigniri sau un exerciţiu de ură şi şantaj politic", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Sever Voinescu, după şedinţa BPN al PDL.

El a precizat că în şedinţa BPN al PDL "nu a existat nicio discuţie" despre schimbarea Guvernului Boc.

Sever Voinescu a mai spus că la reuniunea conducerii PDL s-a discutat despre persoanele care vor vorbi din partea democrat-liberalilor la dezbaterea din Parlament şi propunerile pe care le va face PDL, fără a preciza despre ce este vorba.

Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară, pentru două zile, în 23 ianuarie, de la ora 13.00 şi în 24 ianuarie, de la ora 11.00. Sesiunea extraordinară a fost convocată la solicitarea grupurilor PSD şi PNL, în contextul manifestaţiilor din stradă.

La dezbaterea din Parlament privind situaţia politică actuală, care se va desfăşura în 23 ianuarie, premierul Emil Boc va avea un punct de vedere, iar grupurile parlamentare îşi vor exprima ulterior poziţiile.

Premierul Emil Boc a salutat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, el precizând că Legislativul va întoarce pe toate faţetele situaţia politică din România şi arătând că este de discutat dacă e mai bine să se declanşeze alegeri anticipate.

Citește și: