1550 vizualizări 13 iul 2019

„Ceea ce uneşte marxismul comunism şi neo-marxismul userist este ... elanul. Lipsiţi de realizări care să le justifice ascensiunea politică, liderii comunişti ne-au oferit în anii '50 ... elanul revoluţionar. Mai apoi, ei ne-au oferit diverse alte forme de elan: elanul solidarităţii, elanul forţelor creatoare, elanul muncitoresc, etc. Elanul se găsea până şi în Imnul Republicii”, a scris Varujan Vosganian, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta mai spune că principalul argument care motivează candidatura lui Dan Barna la prezidenţiale este tot elanul.

„Aceeaşi reţetă ne-o oferă Dan Barna, proaspăt candidat din partea USR la Preşedinţia României. Principalul argument care îi motivează candidatura este tot ... elanul. După toate binefacerile pe care ni le-au adus elanurile de diverse feluri, nu putem decât să spunem: să ne ferească Dumnezeu de prea mult elan!”, a conchis deputatul ALDE.

Dan Barna a fost ales candidatul USR la prezidenţiale, în Congresul de sâmbătă al partidului. Liderul formaţiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate. Mihai Goţiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca - 5 voturi, iar Dragoş Dinulescu doar 3 voturi.

Tot sâmbătă a avut loc şi Consiliul Naţional al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloş a anunţat că a fost decis ca prezidenţiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toţi membrii formaţiunii, în perioada 22-27 iulie. Şi candidatul la Primăria Generală a Capitalei va fi ales în acelaşi interval, tot prin vot electronic.

Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianţei la prezidenţiale.

Citește și: