5526 vizualizări 13 oct 2014

Patriarhul a menţionat faptul că Liviu Dragnea este "un om de cuvânt, nu promite mult, dar când promite se ţine de cuvânt".

Viceprim-ministrul Dragnea a declarat că nu se aştepta să primească această distincţie şi că a fost emoţionat când soborul de preoţi, în frunte cu patriarhul, i-au cântat, conform cutumei bisericeşti, „Vrednic este”.

"Preafericitul Daniel mi-a spus săptămâna trecută că s-ar bucura să fiu şi eu prezent aici. Am venit cu drag aici, pentru că este un loc cu totul deosebit. Am avut şi onoarea să primesc această distincţie, care mă copleşeşte. Nu mă aşteptam, am fost destul de surprins de acest gest. Turismul din România ar putea aduce mult mai mult decât aduce în prezent, avem un potenţial turistic uriaş, neexploatat însă mare parte din el, iar turismul monahal la fel ar putea fi o coordonată a acestui turism, nu doar aici, la Vâlcea, pentru că nu există judeţ în ţara noastră care să nu aibă asemenea locuri sfinte. Să sperăm că în anii următori ne va preocupa mai puţin ura dintre noi şi mai mult ce ar trebui să facem bine pentru ţara noastră", a spus Dragnea.

Alături de Liviu Dragnea au mai primit distincţii pictori restauratori ai picturii Mănăstirii Hurezi, directorul Direcţiei pentru Cultură Vâlcea, scrie Agerpres.

Totodată patriarhul Daniel a oferit Mănăstirii Hurezi o parte din moaştele domnitorului Constantin Brâncoveanu şi o icoană uriaşă cu Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Mănăstirile Surpatele, Brâncoveni şi Dintr-un Lemn au primit la rândul lor icoane cu fragmente din rămăşiţele pământeşti ale domnitorului Constantin Brâncoveanu.

La Mănăstirea Hurezi, patriarhul Daniel a oficiat o slujbă religioasă cu ocazia aducerii rămăşiţelor pământeşti ale domnitorului Constantin Brâncoveanu, ctitor al mănăstirii vâlcene, după 300 de ani de la martiriul său din anul 1714.

 

Citește și: