Gandul.info
Daniela Timofti
12189 vizualizări 18 iun 2018

“România a ales să se dezvolte fără corupţie, aderând astfel la Uniunea Europeană. În ultimii ani, România a făcut paşi de o amploare istorică în această luptă. România este un exemplu de succes al democraţiei şi trebuie să ştie că NU E SINGURĂ în această luptă. Fiecare ţară din lume trebuie să lupte cu corupţia, iar România ştie din perioada comunistă cât de periculoasă este corupţia. De asemenea, România a adoptat o tradiţie în ceea ce priveşte lupta anticoruptie, gestionată de un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele din perioada comunismului nici nu ar fi putut visa. După după cum se ştie, lupta cu corupţia are nevoie de o bază legislativă eficientă. România demonstrează că este curajoasă în urma evenimentelor din 1989. Mai are nevoie de legi, sistem judiciar bun şi lideri puternici şi curajoşi în instituţiile statului, care să asigure că legile rămân superioare politicienilor, precum şi Constituţia care spune că nimeni nu este deasupra legii. (...) Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a spus şi va spune că susţine România în lupta cu corupţia“, a declarat adjunctul secretarului de Stat al Statelor Unite pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, aflat la Bucureşti pentru cea de-a şasea reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic SUA - România.Mitchell susţine că economia României s-a dezvoltat mult în ultima perioadă, iar antreprenorii străini vor să investească în ţara noastră.

"Astăzi, România este membră NATO şi face parte din Uniunea Europeană, PIB-ul este 187 miliarde de dolari, venitul cetăţeanului simplu s-a mărit aproape de 5 ori şi economia ţării este aproape cea mai dinamică din Europa, cu creşteri de aproape 7% anul trecut. (...) Progresul pe care România l-a arătat este evident în dezvoltarea statului, dar şi în încrederea companiilor străine care investesc şi care vor să investească în continuare. Vrem ca România să continue pe acest drum pentru binele oamenilor, dar şi pentru că este un model pentru ţările din regiune. Noi încurajam şi susţinem progresul României în această luptă”, a adăugat adjunctul secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia.

De asemenea, oficialul american a precizat că România este un aliat strategic important pentru Statele Unite, prezentându-şi recunoştinţa faţă de familiile soldaţilor români răniţi în cadrul misiunilor.

“România este un aliat strategic important şi apropiat al Statelor Unite, soldaţii români au servit alături de cei americani în Afganistan si Irak şi vreau să mulţumesc pe această cale, ca reprezentant al poporului american, tuturor românilor pentru sacrificiile făcute în cadrul susţinerii cauzelor comune (n.r. - misiunilor). Vreau să-mi prezint recunoştinţa faţă de familiile celor opt soldaţi români care au fost răniţi în cadrul misiunilor”, a spus Mitchell.

 

Citește și: