Departamentul Politic
2263 vizualizări 9 mai 2012

Liderul PDL Diaspora, William Brînză, îl acuză pe senatorul Viorel Badea, care a trecut la PNL, că le cerea bani românilor din străinătate şi că unul dintre "proiectele" sale era "starea de ebrietate".

Acuzaţiile lui Brînză vin după ce Badea a susţinut că pleacă din PDL pentru că liderul organizaţiei Diaspora nu îi susţinea proiectele.

"Viorel Badea a fost în PDL la număr şi tot la număr se duce şi la USL! Regret plecarea lui aşa cum regret plecarea din PDL a oricărui alt coleg, care nu respectă dorinţa celui care l-a ales şi l-a trimis în Parlament, ignorând faptul că datoria morală a unui parlamentar este aceea de a-şi încheia mandatul ca repezentant al partidului datorită căruia a ajuns parlamentar", susţine Brînză, într-o declaraţie remisă agenţiei MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte proiectele pe care Badea susţine că acesta i le-a blocat, William Brînză susţine că este vorba despre "proiecte prin care domnul senator atrăgea bani".

"Nu vorbim despre fonduri europene pentru comunităţile de români din străinătate, ci bani de la ei, de la conaţionalii noştri, pe baza unor promisiuni care vizau posibile angajări în diverse funcţii în România. Problema apărea atunci când, odată văzut cu banii, domnul senator se făcea că nu îi mai cunoaşte (vezi cazurile din Spania şi Italia unde există plângeri penale, iar justiţia va face dreptate). Starea de ebrietate este un alt proiect cu care senatorul Badea a reuşit să îi oripileze pe românii din străinătate, cu precădere pe cei din Portugalia, unde Bahus l-a împiedicat pe domnul senator să îi asculte pe români, dar i-a dat curajul de a-i ironiza pentru munca cinstită (cuvânt pe care domnul Badea nu îl cunoşte prin umare îl sfătuiesc să analizeze DEX-ul limbii române), fapt sesizat de un preşedinte de Asociaţie, doamna Mimi Drăgan", adaugă Brînză.

El mai declară că nu miră pe nimeni faptul că Viorel Badea a trecut oficial la USL, pentru că "făcea de mult politica PSD", Brînză menţionând că, deşi era membru PDL, partid datorită căruia este parlamentar, la moţiunea din iunie 2010, senatorul "a încurcat bilele, evident în defavoarea PDL".

"În calitatea mea de preşedinte al comisiei parlamentare pentru românii din străinătate i-am sfătuit pe toţi parlamentarii de diaspora să îi respecte pe românii din afara graniţelor, să le respecte munca şi efortul depus în realizarea proiectelor lor, pentru că ei sunt cei care au susţinut şi susţin România, în cele mai grele momente. Voi bloca orice acţiune mizerabilă la adresa românilor indiferent cine intenţionează să o săvârşească! Totodată, îl anunţ pe senatorul Badea că, în ciuda faptului că USL-ul a venit, temporar, la putere, acesta nu are jurisdicţie în Italia şi Spania! Aici faptele vor fi condamnate aşa cum spune şi proverbul românesc «după faptă şi rasplată!»", mai declară Brînză.

Senatorul de diaspora Viorel Badea a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să plece din PDL şi să se alăture PNL. "Intenţionez să plec din PDL şi să mă alătur PNL", a spus Badea, el invocând drept motiv faptul că nu poate să aibă "un viitor în politică" alături de William Brînză.

Badea, care este şi preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului, a susţinut că a luat această decizie după ce s-a consultat cu reprezentanţi ai comunităţilor de români şi lideri ai organizaţiilor PDL din diaspora.

Viorel Badea l-a acuzat pe Brînză că i-a blocat proiectele şi i-a aruncat în derizoriu acţiunile pe care le-a iniţiat pentru românii din diaspora. "Sunt în opoziţie cu Brînză de doi ani pentru că singura lui ocupaţie a fost să mă denigreze", a spus Badea. Senatorul a precizat că a mai avut o tentativă să plece din PDL în urmă cu un an, însă s-a răzgândit după discuţii cu conducerea partidului, dar neînţelegerile sale cu Brînză au continuat.

Senatorul PDL Viorel Riceard Badea a anunţat, marţi, în plenul Senatului, că intră în PNL şi că va activa în continuare în grupul liberal de la Senat.

Parlamentarul a fost ales în Colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală 43 Circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul în afara României, candidând din partea PDL.

Citește și: