Sorina Ionaşc
616 vizualizări 19 iul 2015

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, se declară trist din cauză unor "voci critice din partid", care au susţinut că PSD este o victimă a luptei anticorupţie, că sunt "mult în afara unui bun simţ naţional sau de partid". Mai mult, el îi acuză pe acei colegi de un "comportament comunistoid", referindu-se la cei care susţin statul de drept doar până când lupta anticorupţie ajunge la ei.

"Vocile critice din partid, precum şi cei care au încercat să defecteze intern aceste măsuri care au recredibilizat România în plan internaţional se situează mult în afara unui bun simţ naţional sau de partid. Comportamentul comunistoid este cel al asumării jumătăţilor de măsură şi anume: ”Statul de drept este bun până la interesul de grup sau personal”, acest tip de judecată fiind de natură să compromită măsurile esenţiale luate de noi ca partid în această perioadă. Comentariile unor colegi cred că nu justifică un răspuns, ci doar mă umplu de tristeţe. PSD nu este o victimă a luptei anticorupţie, ci este singurul partid care şi-a asumat în mod real şi ferm- cu costuri interne enorme, dar şi cu rezultate pe măsură, toate acţiunile în acest sens. Asta în ciuda unor persoane care reuşesc, prin comentariile lor iresponsabile şi justificate de interese personale, să alimenteze stereotipuri de comunicare false şi să legitimeze etichete legate de un partid care a reformat România. PSD poate deveni o victimă a acelor colegi care înţeleg să critice o direcţie raţională şi integră a partidului”, a scris Zgonea.

Într-o postare pe contul său de Facebook, şeful deputaţilor vorbeşte despre PSD ca fiind partidul care a reformat justiţia, chiar dacă, ulterior numirii noilor şefi ai Parchetelor, PSD "a sângerat cel mai mult".

"Ne aflăm într-un moment în care se impune o analiză profundă şi sinceră, mai ales în condiţiile în care, din cauza presiunii politice a momentului, se ignoră voit o realitate evidentă. Detaşându-ne de circul politicianist...oare cine a propus şi sprijinit actuala conducere a Parchetelor? În urma acestor decizii, oare ce partid a sângerat cel mai mult? [...] Judecând la rece, în pofida unui paradox generat de stereotipurile comunicaţionale care au tins să asocieze PSD cu lipsa de reformă şi corupţia, astăzi ne aflăm în faţa unei evidenţe care este absolut imposibil de contestat. Noi- PSD, alături de partenerii noştri politici, suntem singurii care ne-am asumat şi am luptat ferm pentru întărirea statului de drept! Am propus şi susţinut profesionişti integri la conducerea instituţiilor sistemului judiciar, care în această perioadă au dat proba independenţei lor totale de orice interferenţă politică", a mai scris Zgonea.

 

 

Citește și: