Departamentul Politic
12760 vizualizări 21 sep 2018

Deputatul PSD Botoşani Răzvan Rotaru crede că victoria de care se bucură Liviu Dragnea după şedinţa CEx este de scurtă durată şi ”nu va ajunge să trăiască Sărbătorile de iarnă alături de Irina”.

“Din punctul meu de vedere, nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat astăzi şi cred că va fi o victorie pe termen scurt. Aştept să mă întâlnesc cu colegii mei, pentru că nu sunt momentan la Bucureşti, şi să luăm o decizie. Nu cred că lucrurile vor rămâne aşa, nu este o victorie de lungă durată, este o victorie scurtă, războiul este lung. A fost doar o bătălie scurtă câştigată.

Din punctul meu de vedere, până de Sărbători, domnul Dragnea va pica, nu-l apucă Sărbătorile de iarnă. Este o persoană cu anumite probleme şi nu va ajunge să trăiască sărbătorile alături de Irina. Nu are cum… Lumea este sătulă… Toţi cei care sunt acolo, în CEx sunt oameni aduşi de el, puşi de el, li s-au oferit funcţii de prost gust şi au acceptat şi s-au umilit şi acum nu au curaj să ridice capul din pământ”.

După şedinţa Comitetului Executiv PSD, Liviu Dragnea a promis că atâta timp cât va fi în funcţia de preşedinte al PSD, va face tot ce îi stă în putere să lupte cu Statul Paralel.

"Am vorbit astăzi cu colegii mei despre motivele pentru care trebuie să îmi dau demisia. Unul dintre motivele principale era că am deschis prea multe fronturi, cu Iohannis - un iubitor de PSD şi un sprijinitor al Guvernul PSD-ALDE - cu SPP, DNA, cu #rezist. Am spus că niciodată nu pot să accept ca PSD, cel mai mare partid din Europa, să devină sau să redevină o unealtă a acestui sistem odios", a declarat Liviu Dragnea.

"Am spus-o la o zi după condamnare, că atât cât voi mai fi în această funcţie o să fac tot ce pot pentru a destructura acest sistem odios care a distrus vieţi din România. Un coleg mi-a spus că a citit scrierile lui Sun Tzu, Arta Războiului şi spunea că nu trebuie să deschizi multe fronturi. Tot unul dintre colegii mei spunea că protocoalele sunt legale, după care spunea că nu sunt legale, că apoi plictisim populaţia. Sigur că, dacă nu vorbim despre ele, nu putem elimina situaţiile din România despre care nu vorbeşte nicio ambasadă", a mai spus Dragnea.

În şedinţa CEx, preşedintele PSD şi-a întrebat colegii dacă consideră că instituţiile statului vor reacţiona altfel faţă de PSD, dacă el nu va mai exista.

"Le-am cerut să îmi spună dacă de mâine nu mai exist, sunt radiat din evidenţa populaţie, cu CNP, de a doua zi, aceste instituţii o să ia în braţe PSD, o să sprijine finalizarea legilor justiţiei, codurile penale? Nu, pentru că ele odată adoptate, în lumina CEDO, deciziilor CCR, intrate în vigoare îi fac pe toţi să plătească, toţi cei care au făcut rău în această ţară. Am întrebat - vor ca un om să fie în continuare condamnat la închisoare pentru că a îndemnat oamenii la vot sau în baza unor studii sociologice? Am întrebat dacă pot susţine aşa ceva. Nu am primit răspuns", a declarat Liviu Dragnea, care a amintit şi de alte legi care deranjează multe cercuri.

"Legea offshore este luată exact după modelul din Germania. Luni intră în plen la Senat, marţi ajunge în comisii la Cameră şi miercuri vrem să intrăm cu votul final la Camera Deputaţilor. Nu am cedat cu privire la condiţiile puse în acea lege şi condiţii acceptabile pentru cei care investesc. Sigur că m-am întrebat şi eu de ce şi colegii prezenţi aici şi cei din ţară au susţinut că trebuie să continui. Nimeni nu mai poate avea inconstienţa să se lase ciuruit în asemenea hal şi să continue lupta cu acest monstru. Indiferent că doamna Tarcea pune presiune pe un complet pentru a avea", a mai spus Dragnea.

"Am discutat despre amnistie şi graţiere. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează OUG privind amnistia. Vor s-o dea şi când vor s-o dea, e problema lor. Unii colegi, dintre cei care mă criticau, au ţinut în continuare presiune luni de zile pentru a se emite această ordonanţă. Premierul Viorica Dăncilă a rezistat", a declarat Liviu Dragnea.

"În acelaşi timp, nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială. Care este de fapt rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de funcţionarea acelor echipe mixte, de emiterea, adoptarea acelor protocoale? Nimeni nu a răspuns la întrebarea ce facem cu probele obţinute nelegal? Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosare in rem sau in personam. Dacă răspunsul e amnistie prin OUG? Atunci să o dea. Dacă răspunsul e lege prin Parlament, atunci susţin", a completat Dragnea.

8 împotrivă, dar nimeni nu mai ştie cât de mulţi au fost pentru

22:00 Pe lângă cei trei semnatari ai scrisorii, Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, au votat pentru demisia lui Liviu Dragnea doar cinci membri CEx: fostul premier Mihai Tudose, Robert Negoiţă, Marcel Ciolacu, Marian Neacşu şi Niculae Bădălău. A fost o singură abţinere, cea a liderului organizaţiei de tineret a partidului, Gabriel Petrea.

21:30 Colac peste pupăză, vine şi Liviu Dragnea cu alte cifre. Dreptatea ar trebui să fie de partea sa din două motive: este marele câştigător al serii şi cică este inginer.

"Le-am cerut colegilor mei ca săptămâna viitoare să suspendăm toate alegerile în organizaţii până după referendumul din 7 octombrie. Doar o precizare aritmetică, totuşi sunt inginer. Au fost 64 de membri cu drept de vot, 56 au votat pentru susţinerea continuării mandatului de către mine, 8 împotrivă şi o abţinere a domnului Gabriel Petrea", a spus Liviu Dragnea.

"Toţi membri sunt importanţi. Ideea că unii sunt mai membri ca alţii nu e în regulă şi nu e acceptabilă. Faptul că unii obţin mai multe voturi şi alţi mai puţine, nu înseamnă că nu au aceleaşi drepturi. Îmi însuşesc toate criticile. Pe toate: şi cele scrise, şi cele care vor mai veni. Trebuie să se îmbunătăţească ceva în tot partidul şi anume că trebuie să se facă muncă în toate judeţele. Nu mai pot da vina pe preşedintele partidului. Să facă dezbateri în judeţe, aşa cum se întâmplă la centru" a declarat Dragnea.

21:20 Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu vine cu alt rezultat al votului din şedinţa Comitetului Executiv Naţional: 64 prezenţi, 55 pentru, 8 împotrivă şi o abţinere.

"Azi au fost prezenţi 64 de membri ai CEX. Au votat 8 împotriva lui Liviu Dragnea, o abţinere şi 55 pentru. Doi dintre colegi au plecat, lăsându-şi mandatul, de la sector 4. Aproape toţi au avut mandat. La final, primarul sectorului 5 Daniel Florea a propus excluderea Gabrielei Firea pentru declaraţiile făcute, foarte mulţi dintre colegi au cerut un vot şi e de la sine de înţeles care ar fi fost votul", a povestit Codrin Ştefănescu.

"Noi avem un proces verbal. Sunt colegii noştri care participă la şedinţe. E secretariatul tehnic care se ocupă de această chestiune (de procesul verbal -n.r.). Veţi primi în 20 de minute o copie după procesul verbal. Votul a fost la vedere, prin ridicare de mâini. Eu cred că la următorul CEx vor trebui mai multe voturi de luat. Aici au fost nişte chestiuni interesante, inclusiv că ar trebui să ne asumăm politic nişte chestiuni. Aş fi vrut să plecăm de aici cu unanimitate. Nu s-a putut. Asta este votul democratic", a completat Codrin Ştefănescu.

21.05 Gabriela Firea explicase, după opt ore de şedinţă a Consiliului Executiv PSD, că s-a supus la vot doar un punct din scrisoarea nemulţumiţilor, iar votul a fost: 10 pentru ca Liviu Dragnea să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere.

"S-au spus foarte multe lucruri, am numărat aproape 30 de persoane. Au fost opinii pro şi contra de a da publicităţii starea PSD. Primul câştig al CEx e că a fost prima şedinţă în care s-a dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice, toate problemele care ne frământă. Nu a mai avut nimeni acea timorare care a existat până acum şi cred că este de bun augur, că deşi a fost contestată această declaraţie comună, a adus beneficii. Domnul Dragnea a adus doar un punct referirea la domnia sa, dacă să continue sau nu. Au fost 10 voturi să facă un pas lagteral, 39 să continue şi o abţinere. S-a cerut excluderea mea din PSD de către primarul Sectorului 5, fapt care nu a fost supus dezbaterii şi aprobării, la intervenţia lui Dragnea şi Dăncilă, care nu au considerat necesar şi oportun un astfel de punct", a declarat Gabriela Firea, după şedinţă.

Întrebată de ce cifrele ei sunt mai mici decât cele vehiculate pe surse la votul pentru retragerea lui Dragnea (60 pentru, 8 împotrivă), Firea a explicat: "Au mai lipsit. Deci nu au fost prezenţi". A fost completată de Marian Neacşu, care a declarat: "Au fost cinci colegi care nu au venit"

Primarul Capitalei anunţă că va susţine în continuare Guvernul PSD.

"Nu suntem noi cei care vom duce la dărâmarea guvernului PSD-ALDE. Sunt membru al PSD, vicepreşedinte al partidului, am considerat că am trecut etapele statutare când am ieşit cu afirmaţiile pe care le-am făcut. Nu a fost foarte uşor să venim cu argumentaţiile din acea declaraţie, nu a fost simplu, dar am simţit că e nevoie pentru partid, deoarece suntem oameni responsabili, iar toţi suntem în slujba cetăţeanului şi ne-am simţit datori faţă de românii care ne-au votat", a mai spus Firea.

20.56 Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a cerut vot de sancţiune pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea, potrivit surselor citate de Mediafax.

20.47 Surse politice dezvăluie pentru Mediafax rezultatul votului: 60 de voturi pentru susţinerea lui Liviu Dragnea, faţă de 8 împotrivă. Membrii Comitetului Executiv al PSD au supus la vot punctul 1. din scrisoarea nemulţumiţilor, care prevede: '"Demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcţia de preşedinte al Partidului şi din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor".

20.30 După şapte ore, în care ascultase multe opinii ale membrilor CEx, Liviu Dragnea a luat cuvântul şi a analizat punct cu punct scrisoarea disidenţilor.

18.30 Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi-ar dori ca discuţiile din şedinţa Comitetului Executiv al PSD să se încheie cu un vot, au declarat surse politice pentru Mediafax. Cu toate acestea, după cinci ore de discuţii, nimeni îndrăznise încă să ceară explicit demisia liderului PSD.

18.15 Vicepremierul Paul Stănescu a vorbit în şedinţă despre riscurile juridice pe care şi le-ar asuma Guvernul prin emiterea oricărei odonanţe de urgenţă. Discuţia nu a avut loc în contextul amnistiei şi graţierii.

17.00 Mihai Tudose a criticat lipsa de comunicare din partid, în timp ce Adrian Ţuţuianu a prezentat un sondaj de opinie în care PSD este la scorul prezentat în scrisoarea nemulţumiţilor, fără a preciza cine l-a realizat. Ceilalţi membri CEx i-au sugerat lui Ţuţuianu să îl confrunte şi cu alte sondaje de opinie.

16:00 La peste două ore de la începerea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, nimeni nu a îndrăznit încă să ceară demisia lui Liviu Dragnea sau excluderea vreunuia dintre semnatarii scrisorii, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Cu toate că, atât Gabriela Firea, cât şi Paul Stănescu - doi dintre semnatarii scrisorii - nimeni nu a rostit CUVINTELE TABU. Aproape jumătate din membrii CEx au reuşit să vorbească în prima parte a şedinţei şi toţi şi-au demonstrat măiestria de a vorbi pe lângă subiect - dobândită în lungile şedinţe de partid. Deocamdată s-au dezbătut doar alte puncte din scrisoarea contestatarilor lui Dragnea.

Singurele certitudini au apărut din partea lui Liviu Dragnea, care a reafirmat că nu renunţă la modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penale, respectiv din partea premierului Viorica Dăncilă care anunţă că nu va pleca din fruntea guvernului.

Paul Stănescu şi Gabriela Firea, înaintea şedinţei CEx al PSD

14:45 Liderii PSD par mai degrabă dispuşi să amâne tranşarea scandalului din partid. Mai mulţi membrii ai Comitetului Executiv o nouă şedinţă săptămâna viitoare, în care să se ia o decizie.

Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb au luat cuvântul printre primii în şedinţa în care se dezbate scrisoarea anti-Dragnea. Oarecum surprinzător, Gabriela Firea NU a cerut în discursul său demisia lui Liviu Dragnea. 

”Nu conducerea partidului şi nu Guvernul au blocat proiectele Capitalei”, i-a replicat Gabrielei Firea ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în debutul şedinţei.

Potrivit unor surse din PSD citate de Mediafax, liderii care s-au poziţionat deja într-una dintre tabere ar dori ca în şedinţă să se dea un „vot de încredere” pentru Liviu Dragnea. Cei indecişi ar prefera mai degrabă să fie convocată o nouă şedinţă săptămâna viitoare.

12.40 Membrii CExN al PSD au intrat în şedinţa de la Parlament pe tema scrisorii anti-Dragnea, fără telefoanele personale, potrivit unor surse politice citate de Mediafax. Toată lumea şi-a lăsat telefoanele personale la intrarea în sală. De asemenea, personalul tehnic care îi însoţea pe membrii CExN a fost anunţat că nu poate să asiste la discuţii. În sală au rămas doar doi angajaţi din stafful preşedintelui Camerei Deputaţilor, unul dintre ei fiind Paul Ionescu, consilierului lui Liviu Dragnea.

12:30 Înaintea începerii şedinţei, preşedintele PSD Liviu Dragnea a respins categoric ideea excluderii din partid a contestatarilor săi. ”Categoric, NU!” a declarat acesta, fără a mai face alte comentarii. 

12:15 Gabriela Firea se aşteaptă să i se ceară la şedinţă excluderea din partid, împreună cu cea a doi miniştri incomozi, Paul Stănescu şi Tudorel Toader.

"Suntem persoane paşnice. Cred că miza este excluderea mea pentru că am avut curajul, după ce am epuizat toate etapele, să spun că domnul Dragnea nu îşi mai repsectă angajamentele făcute faţă de români. Cred că se va propune excluderea mea", a declarat Gabriela Firea.

"Miza e să fie daţi afară din Guvern doi miniştri care îl incomodează: ministrul Stănescu şi Tudorel Toader (...) Angajamentul nostru este în primul rând faţă de cetăţeni. Noi avem angajament faţă de ţară, de echipă şi în ultimul rând faţă de un om. Oricum s-a câştigat ceva. Faptul că am ajuns la concluzia că lucrurile nu merg în direcţia bună în ceea ce priveşte managementul politic al lui Dragnea şi poate înţelege şi dumnealui asta. Dacă nu înţelege, atunci lucrurile vor merge din ce în ce mai rău, din păcate. E prematur să vorbim acum în aceşti termeni de forţă. Nu s-a pus problema să fie o astfel de acţiune. Lucrurile s-au acutizat în ultimele 6-8 luni în ceea ce priveşte blocajul între noi şi Liviu Dragnea. 100% suntem pentru menţinerea coaliţiei PSD-ALDE şi a guvernului condus de doamna Dăncilă. Sub nicio formă nu vom întreprinde o acţiune care să pună în pericol guvernarea."

Sosit împreună cu Firea, vicepremierul Paul Stănescu a declarat că nu va pleca nimeni din partid, chiar dacă se vor cere excluderi.

"Nimeni nu va pleca din partid, chiar dacă se va încerca o excludere sau alta. Problema este ce spunea doamna primar general de management al partidului. Nu discutăm de aritmetică. Noi suntem nemulţumiţi de managementul politic pe care domnul Dragnea îl face în acest partid",a spus Paul Stănescu, vicepremier.

Gabriela Firea a adăugat: "Credeţi că am mai fi fost apropiaţii lui, dacă am fi fost membri statului paralel? (...) Eu am fost ca şi vicepremierul Stănescu, ca şi domul Ţuţuianu susţinători ai tuturor proiectelor de ţară"

Liviu Dragnea caută strategia câştigătoare

11:45 Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, cu 45 de minute înaintea de şedinţa CExN.

Ea era însoţită de ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, şi ministrul fondurilor UE Rovana Plumb. "Mesajul meu îl voi da în CExN al PSD," a declarat ea înainte de a intra în birou.

11:15 Cel puţin zece lideri PSD cu drept de vot în CExN discută în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, înaintea şedinţei.

Printre ei se numără Vasile Gliga (Mureş), Felix Stroe (Constanţa), Dorel Căprar (Arad), Florin Cârciumaru (Gorj), Doina Pană (Bistriţa-Năsăud), Gabriel Zetea (Maramureş), Adrian Gâdea (Teleorman), Bogdan Trif (Sibiu), Marian Oprişan (Vrancea), Dan Nica (Galaţi).

La sosirea în biroul său, Liviu Dragnea a refuzat orice declaraţie: ”Vorbim după CEx”.

11:10 Marian Oprişan, preşedinte PSD Vrancea, consideră scrisoarea drept un atac la adresa partidului.

"Cred că nu s-a aşteptat nimeni la mine să adminstrez o lovitură partidului care reprezintă cu siguranţă doar interesele oamenilor din România şi ale României. Repet. Miza nu este rămânerea sau plecarea lui Liviu Dragnea. Miza o reprezintă România, programul de guvernare, stabilitatea ţării şi faptul că odată şi odată trebuie să ne ridicăm din genunchi, iar resursele ţării să nu mai fie ale străinilor. Normal este să vorbeşti în interiorul partidului. Ştiti foarte bine că nu mor de dragul lui Liviu Dragnea şi că atunci când am avut ceva de spus, am spus-o în interiorul partidului", a declarat Marian Oprişan, preşedinte PSD Vrancea.

"Nu poţi să vii dintr-o data peste noapte, după ce nu ai deschis gura niciodată în organismele statutuare ale PSD, în CExN, nu poţi să vii dintr-o data şi să scrii o scrisoare, să te adresezi membrilor PSD şi cetăţenilor României cu probleme strict interne ale PSD. (...) Colegii care nu înţeleg că problemele se discută întâi în interiorul partidului, pentru că PSD e cel mai mare partid al ţării, trebuie să te gândeşti că dacă introduce o criză în partidul de guvernământ, atunci trebuie să te gândeşti şi la cursul euro-dolar, la bursă, la români. Este cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului nostru", a mai spus Oprişan.

Transilvania votează cu Liviu Dragnea

10:50 Vicepreşedintele PSD pe regiunea de Nord-Vest Doina Pană a declarat că, 19 din 22 de voturi, aferente zonei Transilvaniei vor merge către Liviu Dragnea în şedinţa CExN de vineri.

"Sunt vicepreşedinte ales pe o regiunea de Nord-Vest. Oameni acestia nu m-au ales pentru că sunt frumoasă şi deşteptă, ci pentru că reprezint o regiune. Aseară ne-am întâlnit nu numai regiunea de Nord-Vest, ne-am întâlnit cu Transilvania, şi cu trei excepţii, cu trei voturi vreau să spun din 22, toate sunt pentru a ne continua treaba cu domnul Dragnea la conducerea PSD. Mă refer la legea offshore, la investiţii. Exceptând trei voturi din Transilvania, restul sunt pentru a ne continua. Este domnul Mocioalcă de la Caraş Severin, de la Timiş şi parcă Alba. Atâta timp cât guvernul merge bine, parlamentul merge bine, de ce să ieşi public?", a afirmat Doina Pană la si sosirea Parlament.

"Eu zic că ce nu te omoară te întăreşte şi cred că partidul va ieşi întărit, chiar dacă unii vor avea nemulţumiri. Credeţi că eu 14 de ani de când sunt în partid nu am avut nemulţumiri? Nu e uşor de lucrat cu Liviu Dragnea, dar în acelaşi timp nu poţi să derulezi tot ceea ce s-a întâmplat cu PSD de când el în conduce. Deci noi am câştigat cu un scor zdrobitor. Vă daţi seama ce frustrări are Dragnea când câştigă alegerile cu un program pe care la coordonat şi nu poate fi prim-ministru. Toate segmentele au fost atinse, mă refer la pensii, la măsurile pentru oamenii de afaceri,etc".

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel trimite presei un comunicat în care face apel la calm şi unitate.

"Nu este momentul unui conflict în interiorul partidului, mai ales că ne aflăm în preajma preluării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar şi în apropierea alegerilor europarlamentare şi a celor prezidenţiale. Există un risc major ca de acest conflict intern să beneficieze adversarii politici, care au tot interesul să ne slăbească şi să preia guvernarea", a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa este de partea lui Liviu Dragnea şi acuză autorii scrisorii în care i se cere demisie că fac rău partidului.

"Tentativa de forţare a demisiei preşedintelui ales al PSD este nocivă pentru partid şi pentru guvernare. Scrisoarea prin care se solicită o demisia imediată din funcţiile de preşedinte PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Liviu Dragnea aduce partidul într-o stare de dispută şi tensiune inadmisibile, care riscă să degenereze în partizanate şi atitudini absolut nocive guvernării şi majorităţii politice actuale. Unul din atuurile care definesc PSD este solidaritatea, iar programul de guvernare trebuie dus mai departe", a transmis Popa într-un comunicat.

Traian Băsescu: Dragnea va pleca spre sfârşitul anului

Fostul preşedinte Traian Băsescu a ţinut să fie primul care anunţă rezultatul şedinţei CEx al PSD. Încă de aseară, scria pe Facebook că Liviu Dragnea va câştiga bătălia cu cei care îl contestă şi repeta profeţia că preşedintele PSD va dispărea din scena politică mai spre sfârşitul anului.

"Război şi vot în PSD! Dragnea câştigă, Firea pierde!

Dragnea, ajuns deja un cadavru politic, dar unul crescut la şcoala grea a administraţiei locale, va câştiga. Firea, crescută la şcoala de propagandă şi şmecherii a puşcăriaşului Voiculescu, va pierde.

La sfârşitul zilei, PSD va ieşi şubrezit, iar Firea “dezbrăcată” şi arătată în toată “splendoarea” caracterului ei de antenistă eşuată prin politică.

Dragnea va pleca, dar către sfârşitul anului şi nu pe mâna voiculescienei Firea.

Sică, ce bună ar fi fost acum o moţiune de cenzură deja înregistrată la Parlament,” scrie Băsescu pe Facebook.

 

Vineri, 21 septembrie 2018 / 21:55:26

UPDATE Dragnea: Nu mă mai interesează OUG privind amnistia. Vor s-o dea şi când, e problema lor

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - (Adaugă declaraţii)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în şedinţa CEX s-a discutat despre amnistie şi graţiere, precizând că pe el personal nu îl mai interesează ordonanţa pe acest subiect şi că Guvernul sau Parlamentul, dacă vor, să o dea.

"Am discutat despre amnistie şi graţiere. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează OUG privind amnistia. Vor s-o dea şi când vor s-o dea, e problema lor. Unii colegi, dintre cei care mă criticau, au ţinut în continuare presiune luni de zile pentru a se emite această ordonanţă. Premierul Viorica Dăncilă a rezistat", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat că problemele persoanelor care au avut de suferit din cauza protocoalelor pot fi rezolvate fie prin ordonanţă a Guvernului, fie prin lege în Parlament.

"În acelaşi timp, nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială. Care este de fapt rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de funcţionarea acelor echipe mixte, de emiterea, adoptarea acelor protocoale? Nimeni nu a răspuns la întrebarea ce facem cu probele obţinute nelegal? Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosare in rem sau in personam. Dacă răspunsul e amnistie prin OUG? Atunci să o dea. Dacă răspunsul e lege prin Parlament, atunci susţin", a completat Dragnea.

Citește și: