1189 vizualizări 10 oct 2019

13:05 Ponta, către Dăncilă: Nu există om atât de deştept, astfel încât să convingă un prost că e prost

Victor Ponta a reacţionat, joi, în plenul Parlamentului, după afirmaţiile făcute de Viorica Dăncilă despre acesta. Liderul Pro România a citat din La Fontaine, susţinând că „nu există om atât de deştept încât să îl convingă pe un prost că e prost”.

Citiţi continuarea...

 


 

ORA 12:41 Dăncilă, replică la Ponta: N-o să trădez acest partid. Nu o să demisionez pe Facebook

Viorica Dăncilă a declarat, la dezbaterile de joi pe moţiunea de cenzură, că nu va trăda PSD, aşa cum a făcut Victor Ponta, şi nici nu va demisiona ca acesta, pe Facebook, fără a discuta cu colegii de partid.

„Domnule Ponta e greu să vă răspund, dar pot să afirm un lucru cu tărie. Nu o să trădez niciodată acest partid. O să am puterea să stau în picioare, chiar când acest partid trece printr-o criză. Nu o să îmi dau demisia pe Facebook şi din funcţia de premier, fără a discuta cu colegii de partid. Domnule Ponta, aveţi cel puţin bunul simţ, vorbiţi totuşi cu o femeie, ştiu că nu respectaţi pe nimeni şi aveţi totuşi respect pentru o femeie, dacă nu aveţi pentru un prim-ministru”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi, la Parlament.

Reacţia vine după ce preşedintele Pro Romania Victor Ponta a declarat, în plenul în care se votează moţiunea de cenzură, că premierul Viorica Dăncilă şi-a căutat susţinerea promiţând posturi de miniştri, în cazul Pro Romania promisiunea fiind chiar de trei premieri.

Moţiunea de cenzură a fost dezbătută în plenul reunit al Parlamentului şi va fi votată tot joi.

12:40 VIDEO Ziua votării moţiunii împotriva Guvernului Protest în faţa Parlamentului: Oamenii strigă „Anticipate”

Zeci de oameni participă, joi, la un protest în faţa Parlamentului, în ziua în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură. Manifestanţii cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Citiţi continuarea...
 

12:38 Gabriel Petrea, deputat PSD, votează moţiunea de cenzură

Gabriel Petrea, deputat PSD şi lider al Organizaţiei de Tineret, a declarat pentru MEDIAFAX că va vota moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie împotriva Guvernului Dăncilă.

”Votez”, a răspuns Gabriel Petrea întrebării adresată de MEDIAFAX dacă va vota moţiunea de cenzură.

Gabriel Petrea este deputat de Bucureşti, preşedintele Tineretului Social Democrat şi a fost ministrul al Consultării publice şi dialogului social.

ORA 12:37 Olguţa Vasilescu îl critică pe Barna: Nu a trecut de gimnaziu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, l-a criticat pe candidatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale Dan Barna, spunând că acesta nu are cunoştinţe elementare, după ce nu a reuşit să identifice versurile dintr-o poezie de Octavian Goga.

Citiţi continuarea...
 

ORA 12:25 Suciu, la moţiunea de cenzură: Atunci când suie suina în copac, începe să şi guiţe

Daniel Suciu a declarat, joi, că programul PNDL a avantajat toţi primarii, indiferent de partid, amintitndu-i pe primarii PNL Nicoale Robu, Mircea Hava şi Gheorghe Falcă.Ministrul Dezvoltării i-a denumit "grofi", precizând că cei care se "înfruptă" din PNDL nu sunt doar de la PSD.

Suciu a mai declarat, joi, că niciun deputat sau senator sănătos la cap nu va vota moţiunea de cenzură, amintind faptul că joi se sărbătoreşte Ziua Sănătăţii Mintale. Acesta a subliniat divergenţele de opinie dintre semnatarii moţiunii, Rareş Bogdan şi Attila Korodi şi Tăiceanu şi Raluca Turcan.

Citiţi continuarea...
 

ORA 12:22 Lia Vasilescu, către Turcan: Câştigaţi prima dată alegerile şi abia apoi vorbiţi de legitimitate

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, i-a recomandat, joi, în plenul Parlamentului, Ralucăi Turcan, care a acuzat că Guvernul Dăncilă este ilegitim, că prima dată liberalii ar trebui să câştige alegerile, să nu facă alianţe cu trădătorii şi abia apoi să vorbească de ilegitimitate.

Citiţi continuarea...
 

ORA 11:55 Tăriceanu: Dragă Viorica, dacă eşti ţinută captivă la Guvern, clipeşte de două ori. Te eliberăm!

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a criticat-o pe Viorica Dăncilă, în plenul în care se votează moţiunea de cenzură, spunând că dacă ar fi vrut să dea personal motive pentru picarea Executivului venea cu argumente mult mai puternice decât PNL sau USR, având în vedere colaborarea PSD ALDE.

Citiţi continuarea...
 

ORA 11:50 Kelemen: Actuala guvernare s-a epuizat

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, că actuala guvernare ”s-a epuizat” şi că există ”un singur comportament responsabil şi raţional - schimbarea cu o nouă echipă guvernamentală”.

Citiţi continuarea...

ORA 11:48 Barna: Aţi reuşit performanţa ca prin recursul compesatoriu să eliberaţi peste 22.000 de infractori

Preşedintele USR, Dan Barna, a criticat guvernarea PSD, precizând că din cele 13 autostrăzi promise în programul de guvernare, nu a fost realizată niciuna, că niciunul din cele 8 spitale regionale promise nu a fost ridicat, dar în schimb au fost eliberaţi 22.000 de infractori pe străzi.

Citiţi continuarea...
 

ORA 11:41 Ponta: Apostolul Mihai va jura că Dăncilă e rudă din Videle a Mântuitorului şi face 100 de miniştri

Preşedintele Pro Romania Victor Ponta a declarat, în plenul în care se votează moţiunea de cenzură, că premierul Viorica Dăncilă şi-a căutat susţinerea promiţând posturi de miniştri, în cazul Pro Romania promisiunea fiind chiar de trei premieri.

Citiţi continuarea...

ORA 11:30 Turcan: PNL nu va tăia nimic de la oamenii cinstiţi şi muncitori

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a declarat joi, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, că PNL ”nu va tăia nimic de la oamenii cinstiţi şi muncitori din România” şi că preşedintele Klaus Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea iniţiativelor pro-infracţionale.

”Guvernarea Dăncilă este în momentul de faţă ruptă total de români şi respinsă de ei la alegerile şi referendumul din 26 mai. Izolată internaţional, este o guvernare părăsită de propria majoritate. V-aţi încuiat în Palatul Victoria şi faceţi trei lucruri grave: minţiţi şi dezinformaţi, întreţineţi mecanismul economic al fraudei de încredere de la alegerile trecute, folosiţi banii publici în interes personal şi politic. Inclusiv astăzi, aici, de la acest microfon minţiţi şi dezinformaţi! Ca să fie clar pentru propaganda PSD! Niciun guvern PNL nu va tăia nimic de la oamenii muncitori şi cinstiţi din România. PNL va fi preocupat de bunăstarea românilor. Singurii care trebuie să se teamă sunteţi dumneavoastră şi clientela politică parazitară. Responsabilitatea situaţiei dramatice din momentul de faţă este 100% a PSD”, a declarat Raluca Turcan în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

Ea a mai spus că preşedintele Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea iniţiativelor pro-infracţionale, ”fie că vorbim de justiţie sau de economie”.

”Toate creşterile de venituri de care faceţi tam-tam au fost spulberate de creşterile de preţuri, de facturile şi blocajele pe care le-aţi generat. Singurele topuri în care se găseşte România sunt cele legate de creşterile de preţuri, de lipsa de absorbţie a fondurilor, de datoriile împovărătoare. O altă minciună este aceea a neconflictualei - între ghilimele - Viorica Dăncilă, cea care de fapt a aruncat România în această criză guvernamentală. După ieşirea ALDE de la guvernare, premierul a refuzat să vină în faţa Parlamentului, să-şi valideze echipa completată. O obliga Constituţia! Doamna Dăncilă s-a pus singură în poziţia de a avea o jumătate de guvern de fantome, cu ministere fără titulari, ba chiar cu interimate expirate. Cealaltă jumătate era oricum aproape ocupată de incompetenţii care au scandalizat până şi PSD-ul. De aici până la descompunerea instituţională şi morală a guvernării n-a fost decât un ultim pas. Dintr-o ţară prost guvernată de Viorica Dăncilă, România a ajuns o ţară neguvernată”, a adăugat Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a apreciat că guvernul Dăncilă nu mai are niciun fel de autoritate.

”Nu mai poate face nimic în mod convingător, pentru nimeni. Iar consecinţele le suportă românii, ei au cel mai mult de suferit. Dna Dancilă şi anturajul său au oroare de lege. Şi infractorii din toată ţara au înţeles perfect acest lucru. Fărădelegea e la putere pe străzile României! Este rezultatul campaniei de slăbire a instituţiilor de aplicare a legii. Autorii acestei crime sunt Liviu Dragnea, Carmen Dan, Florin Iordache şi Viorica Dancilă. Interlopii au prins curaj pentru că au fost încurajaţi de recursul compensatoriu al PSD care îi scoate din puşcării. Acum interlopii îşi fac de cap în plin centrul Capitalei ca la începutul anilor 90. Legăturile Poliţiei cu interlopii pe plan local răzbat în ochii opiniei publice în judeţele controlate de baroni PSD. Peste tot, aceste scandaluri îngrozitoare scot la lumină o adevărată armată de paraziţi cu pile de partid în instituţiile bugetare. Iar dumneavoastră, doamna Dăncilă, patronaţi cu o complicitate condamnabilă acest sistem care parazitează România şi o lasă fără apărare în faţa infractorilor de tot felul. România, doamnă Dancilă, refuză să fie trasă înapoi spre capitalismul de cumetrie şi spre jaful generalizat comis de PDSR în anii 90”, a mai spus Turcan.

ORA 11:28 Titus Corlăţean: Ce normalitate e cea în care voci neomarxiste din USR anunţă obligaţia avortului?

Senatorul PSD Titus Corlăţean a atacat în termeni duri, joi, în plenul Parlamentului, liderii Opoziţiei, denumindu-i, printre altele, "securişti" şi "oamenii binomului" şi anunţând că "voci neomarxiste din USR anunţă că se impune stabilirea obligaţia avortului pentru femei fără venit".

Citiţi continuarea...
 

ORA 11:25 Raluca Turcan: Dăncilă nu mai este premier, ci o persoană particulară care ocupa locul de la Guvern

Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan a declarat, în şedinţa de plen în care se votează moţiunea de cenzură, că Executivul avea obligaţia să vină pentru votul de încredere în Parlament, după retragerea ALDE de la guvernare. "Acum, de facto, doamna Dăncilă nu mai este premier", a spus Turcan.

Citiţi continuarea...
 

ORA 11:08 Titus Corlăţean: Moţiunea aduce a cântec de jale de la 1800. Zero ofertă de guvernare, zero echipă

Senator PSD, Titus Corlăţean, a catalogat, joi, în Parlament, moţiunea de cenzură a Opoziţiei ca fiind "cea mai slabă din ultima perioadă", precizând că textul aduce "a cântec de jale de pe la 1800".

"Moţiunea de cenzură am citit-o cu atenia şi chiar cu interes. După atâţia ani, cred că e cea mai slabă moţiune pe care am citit-o în această perioadă. Şi ca să parafreazez unui lider din Opoziţie care este şi candidat, moţiunea aceasta aduce a cântec de jale de pe la 1800", a declarat senatorul PSD, Titus Corlăţean, în plenul Parlamentului.

Parlamentarul a precizat că Opoziţia nu are alternativă de echipă la guvernare.

"Am fost interesat să descopăr care e alternativa la actuala guvernare oferită de opoziţie şi de cineva, care din aroganţă, nu doarme de grija PSD. Zero ofertă de guvernare, zero chimie între partenerii de opoziţie. Zero şi ştie Julien Dacian Cioloş de ce. Vreo 400.000 de bugetari aruncaţi în stadă dacă PNL la guvernare, tăieri de pensii şi salarii, impozitarea afacerilor IT-iştilor. Nu întâmplător aţi refuzat dumneavoastră UDMR-işti, PNL-işti, USR-işti pactul pentru bunăstare", a completat Titus Corlăţean.

ORA 11:05 Dăncilă ameninţă: Nu subestimaţi PSD!

Premierul Viorica Dăncilă a spus, în plenul în care se votează moţiunea de cenzură, că Opoziţţia s-a făcut de râs şi la moţiunea precedentă, acuzând că aceasta ar fi "un dezastru" dacă ar prelua Executivul.

Citiţi continuarea...

ORA 11:00 Dăncilă spune că PSD a crescut salariul minim şi a majorat pensiile: „Voi ştiţi să tăiaţi!”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, că guvernarea PSD a crescut salariul minim, a crescut punctul de pensie, a redus impozitul pe profit, în timp ce partidele de opoziţie ştiu doar să taie veniturile

Citiţi continuarea...
 

ORA 10:53 „Iohannis, preşedintele-candidat s-a folosit de tragedia din Ialomiţa ca să atace PSD” - Atacul lui Dăncilă

Viorica Dăncilă a transmis opoziţiei că s-ar lega de orice ca să invalideze guvernarea, precizând că a luat exemplu de la Klaus Iohannis, „preşedintele-candidat” sau „preşedintele anti-Constituţie” care s-a folosit de tragedia din Ialomiţa ca să atace PSD.

Citiţi continuarea...
 

ORA 10:51 Dăncilă: Textul moţiunii vă reprezintă întru totul. Un amestec incoerent de falsuri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în plenul unde se votează moţiunea de cenzură, că textul moţiunii seamănă cu iniţiatorii demersului, "un amestec incoerent de falsuri", acuzând opoziţia de superficialitate.

Citiţi continuarea...
 

ORA 10:50 Premierul: Tăriceanu a căzut în capcana lui Ponta. Şi-a asigurat un apus de carieră lamentabil

Viorica Dăncilă a declarat, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a asigurat un sfârşit de carieră lamentabil după ce a căzut în capcana lui Victor Ponta, pe care l-a catalogat "maestrul minciunilor şi expertul în jocuri de culise cu finalitate zero".

Citiţi continuarea...
 

ORA 10:42 Viorica Dăncilă: Mă uit în sală şi văd aceeaşi oameni amatori şi iresponsabili

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul Parlamentului unde se votează moţiunea de cenzură, că aştepta d ela Opoziţie să înveţe lecţia şi să vină cu un proiect clar şi o echipă guvernamentală.

Citiţi continuarea...
 

ORA 10:35 Florin Roman, la începutul şedinţei de plen: Vă rog să solicitaţi retragerea trupelor de jandarmi!

Deputatul liberal Florin Roman a cerut, joi, retragerea jandarmilor aflaţi la intrarea şi în interiorul Parlamentului, precizând că locul acestora este pe stradă, unde "7.000 de criminali, violatori şi tâlhari îşi fac de cap". În replică, Marcel Ciolacu a spus că asta e o decizie a Jandarmeriei.

Citiţi continuarea...

ORA 10:34 Călin Popescu Tăriceanu: Sunt convins că astăzi moţiunea trece

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este convins că moţiunea de cenzură va trece, precizând că soluţia ar fi un viitor Guvern politic, care să aibă la bază PNL, care este iniţiatorul moţiunii.

Citiţi continuarea...
 

ORA 10:32 Un senator PMP, adus cu ambulanţa la votul pe moţiunea de cenzură din Parlament: Urmează să fie operat pe colon

Senatorul PMP Cristian Lungu va fi adus, joi, de la spital, la Parlament, cu ambulanţa, pentru a putea vota moţiunea de cenzură. Lungu este internat pentru o operaţie pe colon, a anunţat Eugen Tomac, liderul PMP, pentru Mediafax.

Citiţi continuarea...
 

ORA 10:25 Moţiunea de cenzură, recitită în plenul reunit al Parlamentului

Deputatul USR Cristian Seidler citeşte din nou, la ora transmiterii acestei ştiri, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Prima citire a avut loc într-un plen Parlamentului, joia trecută.

Numele moţiunii de cenzură iniţiate de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”.În textul documentului, opoziţia vorbeşte despre şansele pe care România le-a ratat în perioada guvernării PSD şi despre „incompetenţa” premierului Viorica Dăncilă.

Citiţi continuarea...

ORA 10:19 Marcel Ciolacu a anunţat că, din 464 de parlamentari, în sala de plen sunt prezenţi până acum 298

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, la debutul şedinţei de plen în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură, că din totalul de 464 de parlamentari, momentan sunt prezenţi 298 de aleşi.

"Din totalul de 464, 298 şi-au înregistrat prezenţa până acum", a anunţat, la debutul şedinţei, Marcel Ciolacu.

La ora transmiterii ştirii, textul moţiunii de cenzură este recitit de către deputatul USR Cristian Seidler.

Guvernul se bazează pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziţia , matematic, deţine 238 de voturi. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de cel puţin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului.

ORA 10:11 A început şedinţa de plen în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură

Şedinţa de plen în cadrul căreia se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, iniţiată de Opoziţie, a început. Liderul PNL Ludovic Orban anunţa că votul va avea loc la ora 13.00.

Guvernul se bazează pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziţia , matematic, deţine 238 de voturi. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de cel puţin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului.

Plenul reunit al Parlamentului este format din 465 de deputaţi şi senatori iar, potrivit datelor disponibile pe site-urile celor două Camere, configuraţia Parlamentului României arată astfel:

Camera Deputaţilor: PSD-133, PNL-69, USR-27, UDMR-21, PMP-12, minorităţi-17, neafiliaţi-8, iar ALDE şi Pro Europa( Pro România) au împreună 41 de deputaţi.

Senat: PSD-69, PNL- 26, USR-13, UDMR-9 şi 19 senatori neafiliaţi, printre care şi senatori ALDE şi Pro România, cei dintâi reafiliându-se în urma dizolvării grupului lor din Senat.

Textul moţiunii de cenzură a fost semnat de 238 de parlamentari, dintre care 95 de la PNL, 40 de parlamentari de la USR, 30 de la UDMR şi 26 de la Pro România. Totodată, au mai contribuit cu semnături 20 de parlamentari ALDE, 17 de la PMP, 4 independenţi şi doi parlamentari de la minorităţi. Pe lângă parlamentarii din Opoziţie, au mai existat patru semnatari care fac parte, sau au făcut parte până de curând, din grupul parlamentar PSD. Fostul deputat PSD Mihăiţă Găină, fostul senator PSD Emanoil Savin, deputatul PSD Marius Bota şi senatorul afiliat PSD Ioan Talpoş, au semnat şi ei moţiunea de cenzură.

Pe 2 octombrie 2019 ordinea de zi a şedinţei plenului reunit, pe care era programată citirea moţiunii de cenzură, a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei parlamentari PSD nu au votat.

Camera Deputaţilor: PSD-133, PNL-69, USR-27, UDMR-21, PMP-12, minorităţi-17, neafiliaţi-8, iar ALDE şi Pro Europa( Pro România) au împreună 41 de deputaţi.

Senat: PSD-69, PNL- 26, USR-13, UDMR-9 şi 19 senatori neafiliaţi, printre care şi senatori ALDE şi Pro România, cei dintâi reafiliându-se în urma dizolvării grupului lor din Senat.

De câţi parlamentari este nevoie să treacă moţiunea AICI!

10:01 Iordache, întrebat dacă vor fi trădători în PSD: Nu contează. 220 de voturi şi moţiunea nu trece

Florin Iordache a declarat că vor fi 220 de voturi la moţiunea de cenzură şi aceasta nu va trece.Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că nu contează dacă vor fi sau nu parlamentari din PSD care vor vota.

Citiţi continuarea...

09:54 Emanoil Savin: Nu sunt prezent la moţiune. Sunt 4 partide cu păreri diferite. Nu m-au convins

Senatorul Emanoil Savin, semnatar al moţiunii de cenzură, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va fi prezent pentru a vota documentul în Parlament. Fostul senator PSD a spus că nu a fost convins de cele patru partide iniţiatoare ale moţiunii şi părerile divergente ale liderilor acestora.

"Nu sunt prezent. Sunt plecat. Nu m-au convins. Sunt patru partide cu patru păreri. Fiecare are părerea lui, pofta lui. Ponta vrea într-un fel, Tăriceanu vrea într-un fel, Orban vrea într-un fel, Barna vrea într-un fel. Am trimis un mesaj lui Orban că nu sunt prezent", a afirmat, joi, pentru MEDIAFAX, senatorul Emanoil Savin.

Acesta este unul dintre semnatarii moţiunii de cenzură care a făcut parte din grupul parlamentar al PSD. Un alt semnatar al moţiunii care a demisionat din grupul PSD este deputatul Mihăiţă Găină. De asemenea, au mai semnat senatorul afiliat PSD Ioan Talpoş, şi deputatul PSD Marius Bota.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că votul moţiunii va fi de la ora 13.00. Votul este secret cu bile.

ORA 09:51 Ludovic Orban: Moţiunea de cenzură va avea câştig de cauză în proporţie de 100%

Ludovic Orban a declarat că moţiunea de cenzură va avea câştigă de cauză în proporţie de 100%, iar Guvernul Dăncilă va pleca de la putere. Preşedintele PNL a adăugat că toţi liberalii vor fi prezenţi în plenul reunit şi vor vota moţiunea la vedere.

Citiţi continuarea...

ORA 09:42 Tomac: PMP nu va uita că Guvernul Dăncilă a dat ordin ca românii să fie gazaţi şi bătuţi

Eugen Tomac a declarat că parlamentarii PMP vor vota la vedere la moţiunea de cenzură, precizând că partidul nu a uitat că membrii Executivului au dat ordin ca românii care au protestat pe 10 august 2018 să fie gazaţi şi bătuţi "cu bestialitate".

 "Parlamentarii PMP vor vota la vedere pentru destituirea Cabinetului Dăncilă, cel mai incompetent, ticălos, slugarnic şi obraznic Guvern pe care l-a avut această ţară după 1989. Procedăm astfel pentru a debloca instituţiile şi pentru a resuscita România. Ciuma roşie este cea mai gravă molimă care s-a abătut asupra acestor locuri şi votul din Parlament este cel mai bun vaccin cu putinţă. PMP nu va uita niciodată că membrii Guvernului Dăncilă au dat ordin ca românii să fie gazaţi şi bătuţi cu bestialitate. Au fost pe punctul de a ne scoate din Europa. Au îngropat Justiţia pentru a fura în tihnă. Pun pe butuci economia. Au izolat România în plan extern. Au abandonat Republica Moldova. Au eliberat infractori periculoşi din puşcării. Şi-au bătut joc de viitorul ţării, distrugând Educaţia şi Sănătatea. Au politizat până la refuz instituţiile statului cu impostori şi slugi incompetente. Etc. Pentru toate acestea, Guvernul Dăncilă trebuie să plece învârtindu-se şi să-şi ia locul în istorie drept un accident în care sluga unui infractor dovedit a devenit ditamai Premierul", a scris Eugen Tomac, joi, pe Facebook.

Citiţi continuarea...

ORA 09:36 Dăncilă, despre negocieri la moţiune: Cine a vorbit despre sume trebuie să demonstreze

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă au fost oferite sume de bani parlamentarilor pentru a susţine Guvernul, că cine a vorbit despre acest subiect trebuie să şi demonstreze, deoarece sunt acuzaţii destul de grave.

Continuarea aici...

ORA 09:26 Ciolacu: Vestea rea e că PSD nu are majoritate şi vestea bună este că nici Opoziţia nu are

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a reiterat, joi, faptul că PSD nu are majoritate, ceea ce este o veste rea, însă vestea bună este că nici Opoziţia nu va asigura cele 233 de voturi necesare adoptării moţiunii de cenzură.

„Am spus săptămâna trecută că există o vestea rea şi una bună. Vestea rea e că PSD nu mai are majoritate şi vestea bună este că nici Opoziţia nu mai are majoritate”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor participă, la ora transmiterii acestei ştiri, la şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD. La reniune este prezentă şi Viorica Dăncilă.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că votul moţiunii va fi de la ora 13.00. Votul este secret cu bile.

ORA 09:22 Viorica Dăncilă: Sunt pozitivă şi optimistă. Cei din PSD care vor vota moţiunea vor fi excluşi

Viorica Dăncilă a ajuns, în urmă cu puţin timp, la Parlament. Premierul a declarat că este pozitivă şi optimistă în legătură cu rezultatul moţiunii de cenzură, precizând că în cazul în care vor fi social-democraţi care vor vota la moţiune, vor fi excluşi din PSD.

 „Vom vedea la moţiune ce vor face ceilalţi. Vom vedea. Mai este puţin timp. E bine că toată lumea este optimistă. Să vedem care va fi rezultatul votului de astăzi (joi - n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la Parlament.

Citiţi continuarea...

ORA 09:00 Teodorovici: Apa trece, pietrele rămân. Aşa şi cu acţiunile Opoziţiei - moţiunile trec, PSD rămâne

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat că moţiunile trec, însă PSD rămâne, precizând că partidul este singurul care este ancorat în realităţile economice şi socialde, care poate acţiona coerent pe scena politică.

Citiţi continuarea...

ORA 07:34 Mihai Fifor: Un număr de 35-40 de parlamentari vor înclina balanţa în sensul respingerii moţiunii

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat că în jur de 35-40 de parlamentarii vor înclina joi balanţa moţiunii de cenzură, persoane care realizează că trecerea moţiunii, în absenţa unei alternative serioase a Opoziţiei, ar putea arunca România în haos.

„Există un număr de parlamentari care nu sunt în grupul PSD, dar nici nu au semnat moţiunea. De ce? Pentru că nu au văzut o alternativă din partea opoziţiei. Mai este un alt grup de deputaţi şi senatori care au semnat moţiunea sperând că partidele din opoziţie vor pune ceva serios pe masă. S-au trezit însă cu Sică Mandolină şi cu un program de austeritate ce ar contrasta puternic cu bunăstarea creată în guvernarea PSD. Cum să susţii aşa ceva? E sinucidere politică!”, a scris Mihai Fifor, joi, pe Facebook.

Senatorul PSD a mai spus că numărul aleşilor care ar putea opta să arunce ţara în haos şi austeritate este mai mic decât al parlamentarilor responsabili care doresc stabilitate, motiv pentru care moţiunea nu va fi adoptată joi, în Legislativ.

„Aceste două categorii de parlamentari vor înclina balanţa în sensul respingerii moţiunii. E vorba de 35-40 de oameni responsabili, care realizează că trecerea moţiunii, în lipsa unei alternative serioase din partea opoziţiei, ar arunca ţara în haos. Ei înţeleg că nu poţi juca la ruleta rusească interesul cetăţenilor, doar pentru a satisface nevoile electorale ale lui Iohannis, Ponta şi Barna. Din fericire, numărul celor care vor vota pentru haos şi austeritate este mai mic decât al celor responsabili, care optează pentru stabilitate. Iată de ce moţiunea nu va trece!”, a conchis Fifor.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că votul moţiunii va fi de la ora 13.00.

ORA 07:06 Băsescu: Moţiunea! Previzibil e o cădere a Guvernului. Ludovic Orban nu va fi premier

Traian Băsescu a afirmat că moţiunea de cenzură de joi va duce la căderea Guvernului, însă ulterior va apărea un blocaj politic deoarece Victor Ponta va dori să coaguleze o majoritate PSD-Pro România-ALDE. Acesta a precizat că Viorica Dăncilă ar putea rămâne premier interimar până la prezidenţiale.

„Moţiunea ! Moţiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică . Alături de PNL şi PMP, USR dar şi partidele conduse de Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabbilitatea pentru ţară, moţiunea de cenzură insistent cerută de Preşedintele Iohannis”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Citeşte continuarea...

ORA 23:17 Dan Barna, despre moţiune: Situaţie volatilă este până în ultimul moment. Îmi păstrez optimismul

Liderul USR Dan Barna a afirmat, referitor la moţiunea de cenzură, că situaţia este volatilă până în ultimul moment, referindu-se la parlamentarii PSD care au revenit în partid, însă îşi păstrează optimismul că cei 240 de aleşi vor avea suficientă conştiinţă să voteze pentru căderea Guvernului.

„Situaţie volatilă este până în ultimul moment. După cum am văzut, astăzi patru pesedişti s-au întors în partid, după ce au stat în Opoziţie vreo 20 de ore. Lucrurile nu sunt clare. Eu sper însă, şi sunt optimist că moţiunea va trece. Pe calculele noastre sunt suficiente voturi şi suficienţi susţinători, astfel încât să reuşim să facem într-adevăr un pas istoric pentru România şi să scăpăm de o guvernare PSD care aproape ne-a scos din Europa”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.

Citeşte continuarea...

ORA 21:36 Dăncilă îl acuză pe Iohannis că vrea să îşi subordoneze Guvernul şi Parlamentul

Viorica Dăncilă a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis vrea nu doar un nou mandat de şef al statului, ci şi subordonarea Guvernului şi a Parlamentului, ceea ce contravine separării puterilor în stat.

„Din cele spuse de preşedintele Iohannis remarcăm trei lucruri, că vrea un nou mandat de preşedinte, vrea guvernul meu şi de data aceasta vrea să Parlamentul meu. De data aceasta preşedintele nu mai ştie de separarea puterilor în stat, vrea să şi le subordoneze pe toate. Toţi cei care văd implicarea preşedintelui vor sancţiona acest lucru. Este o coaliţie în care au un singur scop, să dărâme Guvernul, efectiv să se poziţioneze împotriva PSD. Ce îi uneşte? Probabil lipsa de respect pentru cetăţeni şi lipsa faţă de interesul naţional. O moţiune de cenzură este un instrument democratic al Opoziţiei şi îl respect, dar când vedem această înverşunare şi toate pornesc din dorinţa lui Klaus Iohannis de a dărăma Guvernul, acest lucru nu îl putem accepta. Îi dau o veste proastă preşedintelui – moţiunea nu va trece”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la Antena 3.

Citeşte continuarea...

Călin Popescu Tăriceanu: Moţiunea de cenzură trece. PSD are 211 parlamentari

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece joi la votul din Parlament, PSD având doar 211 mandate. Liderul ALDE a precizat că, pe lângă cei 237 de semnatari ai moţiunii, mai sunt şi alţii care s-au alăturat acestui demers între timp.
 

Ludovic Orban anunţă că votul pentru moţiunea de cenzură va începe joi, de la ora 13.00

Ludovic Orban a anunţat că moţiunea de cenzură va fi votată joi, începând cu ora 13.00. Liderul PNL a mai precizat că tot joi va fi dezvelită statuia lui Ion Brătianu, care înseamnă o recunoaştere „a ceea ce a făcut PNL şi Ion Brătianu”.

„În 2014 grupul consilierilor PNL a iniţiat un proiect de hotărâre care a fost adoptat şi mâine, dragi liberali, la orele 13.00, se dezveleşte statuia lui Ion Brătianu, ca o recunoaştere a ceea ce a făcut PNL şi Ion Brătianu. Şi tot mâine la ora 13.00, începe votul la moţiunea de cenzură, în care sperăm că parlamentarii se vor trezi şi să nu mai cadă pradă minciunilor şi să dea verdictul România fără PSD, România cu PNL, România cu Klaus Iohannis preşedinte”, a afirmat Ludovic Orban, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Bucureşti – Ilfov din Capitală.

Liderul liberalilor a mai spus că singura soluţie pentru România este realegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României.

„Principala bătălie pe care o vom duce în următoarea perioadă este cea pentru realegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României. Singura garanţie că România poate să revină pe drumul cel drept, că drepturile românilor vor fi respectate. Pentru acest obiectiv fiecare membru al PNL trebuie să dea tot ce are în el pentru a îl convinge pe fiecare român că nu există un alt drum, o altă soluţie decât Klaus Iohannis preşedinte”, a conchis Orban.

La Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Bucureşti – Ilfov participă şi şeful statului Klaus Iohannis, precum şi circa 2.000 de membri şi simpatizanţi ai PNL, parlamentari, aleşi locali din regiune.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Plenul începe la ora 10.00.

Citește și: