Alina Matis
17602 vizualizări 25 feb 2014

Vitali Kliciko, una dintre figurile centrale ale mişcării protestatare de pe EuroMaidanul din Kiev, Ucraina, vrea să îl înlocuiască pe Viktor Ianukovici. Deşi cota lui de popularitate a scăzut considerabil în ultimele săptămâni pe Maidan, fostul campion la box şi-a anunţat marţi intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din 25 mai.

Marţi, Comisia Electorală Centrală a început să înregistreze candidaturile. Până acum, doar Iulia Timoşenko şi-a mai anunţat dorinţa de a candida, cu toate că ea nu şi-a oficializat încă demersul.

Parlamentul de la Kiev l-a destiuit, sâmbătă, pe Viktor Ianukovici din funcţia de şef al statului, interimatul fiind asigurat de Aleksandr Turcinov, considerat mâna dreaptă a Iuliei Timoşenko.

Pe numele lui Ianukovici a fost emis un mandat de arestare, acesta fiind acuzat de „omor în masă” în timpul protestelor. Preşedintele destiuit a părăsit Kievul vineri noapte şi a mers spre Harkov, în estul ţării. Ultima dată, ar fi fost văzut în Crimeea. Potrivit lui Turcinov, Ianukovici ar fi încercat să fugă în Rusia, dar a fost oprit de grăniceri.

 

Citește și: