Clarice DINU
20067 vizualizări 16 mar 2014

Statele Unite "resping" referendumul care s-a desfăşurat duminică în Crimeea pentru alipirea la Rusia, un scrutin "contrar Constituţiei ucrainene", organizat "sub ameninţări cu violenţe" din partea Rusiei, afirmă Casa Albă, relatează AFP.

"Acţiunile Rusiei sunt periculoase şi destabilizatoare", a adăugat Jay Carney, un purtător de cuvânt al Executivului american, într-un comunicat.

"Consiliul de Securitate (al ONU) a recunoscut această stare de fapt ieri (sâmbătă), într-o rezoluţie căreia numai Rusia i s-a opus", a adăugat el.

Barack Obama şi Vladimir Putin au vorbit la telefon pe tema situaţiei din Ucraina

Preşedintele american, Barack Obama, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au vorbit la telefon, duminică, pe tema situaţiei din Ucraina, relatează AFP.

În cursul conversaţiei telefonice, Vladimir Putin i-a spus lui Barack Obama că referendumul din Crimeea este "pe deplin conform" dreptului internaţional şi că o eventuală misiune a OSCE trebuie să vizeze întreg teritoriul Ucrainei.

Putin şi Obama au convenit că, "în pofida diferenţelor de apreciere, este necesar să caute împreună mijloace pentru a stabiliza situaţia din Ucraina", a anunţat Kremlinul, subliniind că discuţia la telefon dintre cei doi şefi de stat a avut loc la solicitatea părţii americane.

 

Citește și: