Gandul.info
Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu
1239 vizualizări 24 aug 2017

E tristă pentru că Regele Mihai I, un om de patrimoniu mondial, pe care toată planeta şi toţi istoricii universitari, specializaţi pe perioadă, îl admiră ca pe "Regele care a schimbat cursul celui de-al doilea Război Mondial" (cotidianul spaniol "El Pais"), este în continuare uitat şi, mai mult, înjurat pentru acest gest care a salvat România de la genocidul pe care Stalin ni-l pregătea când armata rusă ar fi intrat în ţară (conform destăinuirilor comunistului Lucreţiu Pătrăşcanu, făcute şefului de cabinet al lui Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, în 1944). 

Azi, în loc să ne aşteptăm la o reevaluare şi, de ce nu, la iniţierea unei celebrări în comun cu Casa Regală, Preşedinţia României preferă un comunicat politicianist şi "politically correct", în care se spune: 

„Ne amintim astăzi de victimele pe care regimurile totalitare le-au produs in România şi în Europa secolului XX. Semnarea, la 23 august 1939, a pactului Ribbentrop-Molotov a însemnat consacrarea faptului că fascismul, nazismul şi comunismul nu sunt altceva decât forme de manifestare ale aceloraşi expresii antidemocratice, de ură şi intoleranţă”.

Iată ce spune Majestatea Sa despre aceeaşi dată: 

"Prin Actul de la 23 August, au fost salvate zeci, poate sute de mii de vieţi care ar fi fost sacrificate zadarnic, şi chiar după cifre furnizate de germani, s-a scurtat cu cel puţin şase luni al II-lea război mondial. Cei care susţin astăzi că trebuie să “revenim la Europa” nu trebuie să uite că acesta a fost exact scopul Actului de la 23 August. Cei care ne cer astăzi să restabilim democraţia trebuie să-şi amintească că aceasta este exact ceea ce România s-a străduit să realizeze deja în 1944. În August 1944, România şi-a adus tributul la ctitorirea Lumii Libere şi, de atunci, aşteaptă încontinuu reciprocitate din partea restului Europei.”

Iată ce-au reţinut la şcoala comunistă generaţii întregi de români :„Românii i-or răbdat ce i-or răbdat pe nemţi pînă n-or mai putut şi atunci i-or aruncat peste graniţă cu motocicletele lor cu ataş cu tot.” (Răspunsul unui elev din Sântămăria-Orlea la Istorie, la teza „23 August. Ziua Naţională a Republicii Socialiste România. Marea insurecţie naţională armată antifascistă şi antiimperialistă”) 

Tot 23 august este ziua unuia dintre cei mai proeminenţi şi, nu-i aşa, înjuraţi oameni de cultură contemporani, Andrei Pleşu. Care, implicându-se în a-l critica pe liderul UDMR pentru impoliteţea, clamată drept "sinceritate", de a spune că cetăţenii români de origine maghiară nu se pot bucura de centenarul Marii Uniri (nu, nu-i nimic revizionist în acest mod de gândire, în care vorbeşte în numele maghiarilor, ca şi când maghiarii născuţi aici sunt nefericiţi pentru totdeauna pentru "nedreptatea" actului de la 1918), ajunge să fie criticat mai crunt de către români, pentru "accentul patriotic" al polemicii sale, decât de însuşi "domnu' Hunor", insipidul lider UDMR, cu agenda finanţată de Budapesta. 

Am spus-o si o tot voi repeta: Eşecul României in UE este eşecul patriotismului românesc.

Şi uite aşa am devenit o ţară plină de români care ţin cu Băsescu, nu cu Regele Mihai; cu K.Hunor, nu cu Andrei Pleşu; cu Sporting, nu cu FCSB; cu Alexandru Florian, nu cu Mircea Vulcănescu; cu N.Manolescu, nu cu Paul Goma ; cu proştii, nu cu deştepţii; cu pesediţii şi securiştii, nu cu oamenii cinstiţi. 

Luca Piţu numea acest sindrom : "sentimentul urii de sine la români"; Vintilă Mihăilescu: "auto rasism"; psihologii: "afectivitate inversată".. 

Trăiască Regele! La mulţi ani, Andrei Pleşu! Hai România!

 

Citește și: