Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
20100 vizualizări 24 ian 2014

Citesc pe net o scrisoare de protest semnată de circa 500 de persoane, numite, generic, jurnalişti. Despre unii nu ştiu şi n-am auzit nimic, despre alţii, de pildă colegii de la Gândul care au semnat, ştiu sigur că sunt jurnalişti.

Sunt de acord şi subscriu la tot ce se spune acolo cu privire la înfiorătoarea  degradare a profesiei de jurnalist în media din România. Nu pot fi însă de acord cu menţionarea explicită a unui singur canal de televiziune ca exponent al răului. De ani întregi, în aproape toate televiziunile de ştiri se produc în fiecare zi fapte antijurnalistice, propagandă şi manipulare ordinară, insulte, calomnii, înscenări greu de suportat pentru un profesionist onest. Acesta este motivul pentru care, de 4 ani încoace, subsemnatul, în afara emisiunii de cultură cinematografică „CineTePrinde” la postul Pro Cinema, am refuzat orice contract cu o televiziune şi nu mai calc în niciun studio, pentru a nu fi asociat porcăriilor comise în mod curent, repet, în mai toate televiziunile „de ştiri”.

Cu acest amendament, salut demersul şi sper ca el să declanşeze o dezbatere şi acţiuni la nivelul întregii bresle a presei, dacă reuşim să ne convingem că aşa ceva mai există.

Citește și: