Adrian Onciu
Adrian Onciu
7376 vizualizări 2 nov 2018

Pentru noaptea de Halloween, preşedintele Liviu pregătise zeci de cearşafuri găurite, dovleci uriaşi şi măşti hidoase, numai bune să-i bage-n sperieţi pe cei mai slabi de înger. Doctoriţa Gabriela ar fi vrut să se costumeze în ”doamna cu coasa”, să-şi tragă o glugă neagră peste ochi şi un piercing în nas, însă şeful spitalului i-a dat asigurări că nu era nevoie, oricum figura femeii avea darul de a speria copiii, trebuia doar să nu exagereze cu machiajul.

Asistenta Olguţa îşi găsise o mătură şi un costum de baie transparent, cu un cap de mort desenat pe bikini, citise în Harry Potter că putea deveni vrăjitoare dacă în noaptea de Halloween făcea sex cu un vârcolac şi sărea capra peste două morminte. Îşi dorea puteri magice, supranaturale, cât să dizolve parchetele şi să pună tunurile de apă pe procurorii care îi făcuseră viaţa un calvar.

Imediat după miezul nopţii, cimitirul de pe acoperişul spitalului fu luminat feeric, ca de sărbătoare (cu becuri led, ecologice) în aşteptarea mega-petrecerii. Zece infirmiere de la Secţia Electroşocuri se dezbrăcaseră în pielea goală şi dansau lasciv în jurul unor cruci din lemn de pe aleea principală. Îşi desenaseră pe piept schelete de pisici birmaneze şi mesaje naţionaliste menite să-i sperie pe doctorii de la Bruxelles: #roexit, #fuckoffue, respectiv #romaniafirst.

Pentru că de mult nu mai reuşea să înspăimânte pe nimeni, Klaus îşi luase inima-n dinţi şi îi ceruse lui Traian permisiunea de a purta o mască din latex cu figura marinarului. Doar aşa spera să-i facă să tremure măcar pe maidanezii de la Salonul 3, pe care Traian îi altoia cu dosul palmei peste bot ori de câte ori săreau să-l muşte de fund.

Când am coborât din lift în apropierea porţii cimitirului, preşedintele Liviu şi doctorul Tudorel abia ieşiseră din sicrie, purtau pijamale negre şi dinţi de vampir, păreau la fel de înfricoşători ca doi pensionari care jucau table în Cişmigiu. De undeva de după morminte apăruseră şi doctoriţa Codruţa împreună cu procurorul general Augustin. Echipaţi în zombi, ştiau că pentru ei era ultima petrecere de Halloween înainte ca şefii spitalului să-i mute, definitiv, la salonul fără clanţă. Aveau câte un topor înfipt în cap şi mergeau şchiopătând, îşi târau, practic, piciorul stâng, cu ochii flămânzi, ieşiţi din orbite, în căutarea victimelor de altădată.

Augustin se opri în dreptul unei cripte, îşi smulse toporul din cap şi îl lovi pe Tudorel, retezându-i mâna ca pe-un baton de salam băgat la ghilotină. În loc să riposteze, doctorul izbucni în râs, se aşteptase la un atac, însă se ştia cu imunitatea puternică (şi, în plus, băuse doi litri de sânge grupa zero pozitiv, chiar înainte de petrecere). Îşi spuse că, în calitate de vampir, nu-l putea doborî un amărât de zombi, fie el şi procuror general.

Cu masca lui Traian pe figură, Klaus reuşise s-o bage-n sperieţi doar pe Viorica, de la salonul 20-20, îi arătase pe telefonul mobil un filmuleţ mai vechi cu adevăratul Traian şi consiliera lui surprinşi într-un moment de maximă intimitate, în spălătoria de rufe de la Cotroceni, apoi îi propusese femeii să-i imite pe cei doi, într-o groapă proaspăt săpată lângă Biserica Sfinţilor Freud şi Jung.

Petrecerea de Halloween transmisă în direct de postul Demenţial TV se apropia de momentul culminant. Conducerea spitalului organizase totul cu un singur scop, pacienţii aveau să fie îngroziţi de grozăviile văzute la televizor, aveau să devină şi mai anxioşi, şi mai temători pentru vieţile lor. Consecinţele păreau inevitabile: deturnarea atenţiei de la adevăratele probleme ale spitalului, autoreprimarea oricăror nemulţumiri, a oricăror imbolduri de a protesta şi de a răsturna, astfel, regimul opresiv.

Costumat într-un înger alb cu aripioare (în semn de adâncă preţuire pentru colonelul în alb din Piaţa Victoriei), doctorul Codrin nimerise întâmplător în cimitir. Ar fi vrut să discute cu colegii, într-o cârciumă frecventată de minorităţile LGBT, despre culisele respingerii moţiunii împotriva lui Tudorel şi despre viitorul incert al acestuia în cadrul Coaliţiei.

Plictisit, bărbatul se străduia să umfle un balon cu gura asistentei Olguţa (pe care o ţinea de păr ca pe-o pacientă agresată sexual, de la Asociaţia #Metoo).

- Suflă Olguţa, suflă! Hai, mai cu talent, că ne prinde zorii zilei!

La un semn al preşedintelui Liviu, zece porci mistreţi (uriaşi, flămânzi şi neatinşi de pesta africană) fură eliberaţi în mijlocul cimitirului. Începea marea vânătoare. Începea spectacolul. Măcelul de Halloween. Strecurându-se printre morminte cu drujba în mână, Liviu spintecă primul animal care-i ieşi în cale, împroşcându-i sângele pe camera de luat vederi. Tupilată după o cruce mare, din marmură, Viorica aplaudă momentul şi fluieră cu două degete, ca pe stadion. Alţi porci căzură apoi la datorie, muşcaţi de gât de cei doi zombi de la parchete. La rândul lor, porcii se transformară în vârcolaci şi începură să le vâneze pe infirmierele care dansau în pielea goală. Scenele de groază ajunseră la apogeu când asistenta Olguţa, călare pe unul dintre animale, îi înfipse cuţitul în spate, porcul frână brusc din goana lui haotică, iar femeia fu catapultată prin aer, peste patru morminte, transformându-se instantaneu în vrăjitoare.

În plin măcel, reporteriţa Andreea de la Demenţial TV îi băgă microfonul în gură preşedintelui Liviu.

- Dacă ne puteţi spune câteva cuvinte, vă rugăm, despre procedura de demitere a procurorului general. Cine are dreptate: Tudorel sau Augustin? Îl veţi remania pe Tudorel?

Şeful spitalului rămase, o clipă, interzis, cu drujba ridicată în aer. Şiroaie de sânge porcin încă se prelingeau pe lanţul ferăstrăului profesional Husqvarna cu motor pe benzină, de 5,6 CP şi 9600 de rotaţii pe minut.

- Ce dracu', fetiţo, n-am linişte nici măcar aici, în cimitir?! Hai în baie, dacă vrei să-ţi explic procedura pe îndelete.

Apoi tresări puternic când Klaus îi sparse la ureche balonul pe care, cu câteva clipe mai înainte, îl smulsese din mâna doctorului Codrin.

- Ha, ha, ha, te-am speriat, băi Liviule. Nu te-am împuşcat, de data asta. Happy Halloween!

(va urma)

 

Citește și: