Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
31121 vizualizări 16 sep 2013

Dacă un post privat de televiziune îi ridică la plasă în neştire lui V. Ponta, e liber s-o facă, pe banii lui, cu publicul lui.

Când însă Agenţia Naţională de Presă Agerpres, "instituţie publică, de interes naţional", plătită de la bugetul statului foloseşte cuvintele şi imaginea subsemnatului Cristian Tudor Popescu pentru o manipulare grosolană proPonta trebuie să pun pixul pe hârtie.

"Analiştii politici Mirel Palada, Cristian Tudor Popescu şi Bogdan Chrieac au apreciat, duminică seară, demersul premierului Victor Ponta de a merge la Roşia Montană, la galeria Cătălina-Monuleşti unde 33 de mineri au fost blocaţi în subteran şi spun că acţiunea premierului reprezintă un gest de normalitate şi responsabilitate", zice numita Agerpres. După care urmează citate din cei trei susmenţionaţi.

"La rândul său, Cristian Tudor Popescu subliniază că acţiunea premierului "reprezintă un capital de autoritate important pe care îl primeşte Victor Ponta. S-a dus şi a rezolvat, a zis că-i scoate şi i-a scos", a decupat Agerpres din ce-am spus la România TV şi Realitatea TV.

Agerpres, însă, în cel mai jenant neprofesionist mod, nu citează sursele, unde am zis ce-am zis. Asta pentru că telespectatorii care au văzut intervenţiile în direct ştiu foarte bine că n-am apreciat câtuşi de puţin demersul premierului Ponta, l-am considerat o manipulare care nu rezolvă nimic în cazul Roşia Montană.

Nici prin gând nu mi-a trecut să spun că "reprezintă un gest de normalitate şi responsabilitate", cum mi se atribuie, pauşal şi parşiv, în textul "ştirii" Agerpres. A spus asta "analistul Palada", ins cu care nu am nici o tangenţă.

Editorialul de mai jos din Gândul reproduce cât se poate de exact ce am vorbit la televizor.

 

Citește și: