Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2107 vizualizări 8 iul 2017

Cică deputaţii (ca să nu mai vorbim şi despre senatori) sunt gata să cumpere hârtie igienică/prosoape de hârtie, în sumă de 205.603 lei. Măiculiţă, ce purgaţie…

Te cred şi eu, de vreme ce la onor aleşii naţiei, reprezentanţii norodului pauper, totul s-a dublat: de la indemnizaţii, sume forfetare, până la bani pentru diurnă, cazare sau ce-o mai fi, plus câţiva firfirici lunar (vreo 1400 lei) pentru întreţinerea maşinilor personale. Cu totul, aproape 45.000 de lei sub clar de lună, recte 10.000 de euro pe cap, fără hârtia igienică aferentă pe fund de şters.

Ca să mănâncă şi gura lor!

Ia să vedeţi cu ce tupeu explică deputatul PSD, de Alba, Ioan Dîrzu, pentru Mediafax, nevoia resimţită de ales întru dublarea propriei indemnizaţii, cu bătaie la 13.050 lei brut, plus 19.575 lei forfetar, plus 6500 lei pentru „navetişti”, plus…: ”Bineînţeles că nu mă plâng, totuşi 4.900 de lei, indemnizaţia unui parlamentar care trebuie să facă atâta cât vedeţi dumneavoastră, unii mai mult, alţii mai puţin, nu era o sumă stimulativă din punctul ăsta de vedere şi totuşi costurile sunt cu totul altele în Bucureşti pentru cei care fac naveta săptămânal. Din punctul meu de vedere, cred că lucrurile trebuie să fie stimulative pentru a merge în Parlament, oameni care să nu aibă o altă preocupare (...) Părerea mea este că activitatea de parlamentar este una foarte laborioasă şi nu înseamnă doar cele trei zile state în Bucureşti sau în Camera Deputaţilor sau în Senat, înseamnă şi alte activităţi în teritoriu. (…) Este o muncă extrem de serioasă. Da, s-au mărit indemnizaţiile, probabil pentru foarte mulţi dintre oameni sunt nişte indemnizaţii extrem de mari. S-a ajuns undeva la circa 9.000 de lei net pentru un parlamentar. Este o sumă, pot să spun, mai mult decât decentă pentru România (...) Este o sumă decentă care răsplăteşte şi care cred că poate să-l stimuleze pe parlamentarul respectiv încât să se ocupe de această activitate extrem de serios şi să nu aibă şi alte gânduri”.

Păi, ce gânduri să aibă, Doamne-Dumnezeule, când el n-are nici un fel de gând, altul decât să numere zilele cum trec, să ridice mâna la ordin, în plen, să se prefacă preocupat de procesul de legiferare, când el abia rupe pe limba română (vezi diverşi analfabeţi din meleag).

L-aş întreba pe domnul acesta: ştie el, oare, că există parlamentari care vor ridica, de la sfârşitul lui iulie, aproape 10.000 de euro lunar, timp de patru ani, fără să fi „gândit” şi să fi produs (la fel cum au tăcut până acum) vreo „iniţiativă”/proiect de lege/sau ceva pentru care au fost trimişi să mănânce bani în Parlamentul României? Ştie că sunt birouri parlamentare, în circumscripţii, ale căror uşi nu s-au întredeschis vreodată? Ştie cum se doarme, pe rupte, şi se fac milioane de alte chestii, inutile, în aşa zisa Casă a Poporului, pe banii poporului, împotriva bunăstării poporului? În timp ce ministrul Muncii anunţă amânarea datei de la care se vor aplica măriri de salarii şi pentru celelalte categorii de bugetari (alegători)?

Păi, nu e bine să apară, măcar o dată pe lună, câte un alegător intrigat, la televizor, ca să le dea domnilor aleşi premiul “Hârtia Igienică”, pentru şters la gură?

Ca să nu mai vorbească bazaconii în faţa milioanelor de alegători - care i-au trimis acolo pentru a le reprezenta interesul lor, nu pe cel personal –, care trăiesc cu pensii de 400-500 de lei lunar şi salarii de până în 1500 de lei.  

Citește și: