Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2186 vizualizări 13 iul 2017

Drept cine ne iau sau ce? Eu, personal, în acest moment, nu pot să cred că Dragnea a cerut ca administraţia centrală şi locală, Ministerul Dezvoltării însuşi, ministrul Sevil Shhaideh, să micţioneze (mă scuzaţi) pe 12 milioane de euro, (bani plătiţi de contribuabilul român din toată ţara), atât cât costă un stadion nou, la Alexandria.

Înjuraţi-mă, blamaţi-mă, dar eu nu cred că Liviu Dragnea, după cum arată el la televizor, a cerut aşa o inepţie, contra sumei de 56 milioane lei, în cel mai sărac areal din paupera Românie. Nu pot şi nu vreau să cred! Vorba lui: „Ăştia ori vor să mă facă la imagine, ori sunt imbecili, pur şi simplu!!”.

Orice-ai zice, orice-ai face, un astfel de demers nu poate fi altceva decât manifestarea unui şoc canicular.

Auzi expunere de motive, venite de la Ministerul Dezvoltării, care a publicat în dezbatere publică documentele ce „prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, judeţul Teleorman”.

Nota de fundamentare a HG spune că investiţia „Stadion în Alexandria” în valoare de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro), derulată prin Compania Naţională de Investiţii – cu o contribuţia a municipalităţii de „doar 1,38 milioane de lei” - este necesară întrucât: numărul de locuri al actualului stadion este sub cel necesar pentru Liga 1/respectiv categoria 3 UEFA; stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă;  stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV; spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate; nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore)”.

Ei bine, „Toate aceste carenţe cumulate justifică investiţia propusă ca fiind de primă necesitate în contextul în care activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iar cluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”, se arată în expunerea sus-amintită!

Senzaţional. Simţi că n-ai aer!

Dumneavoastră, iubitori ai fotbalului sublim şi autohton, ştiţi în ce ligă funcţionează excepţionala echipă de fotbal a Alexandriei, aflată printre „cluburile locale de sport, care au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”?!

În Liga a III-a, oameni buni!

Domnule, trăim clipe sublime, pe care eu, unul, n-am crezut, în ruptul capului, că le voi mai apuca.

Eram copil mai răsărit când am auzit prima oară de echipa „Viitorul” Scorniceşti. Am râs cu lacrimi, am plâns, şi, peste ani, am fost acolo să fac un reportaj. Ditamai stadionul lui Ceauşescu, de milioane de dolari, era o paragină sordidă.

Deci, pentru cine are urechi: oameni buni, nu aruncaţi milioanele contribuabililor ca se le fiţi pe plac dictatorilor de ocazie! Nimic din ce pare veşnic, astăzi, nu va dăinui peste ani.

Doar prostia… 

Citește și: