Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1649 vizualizări 7 mai 2017

Ori de câte ori apare Buşoi într-un prim-plan oarecare, legat de vreo activitate importantă în partid, ambiguitatea devine, în fapt, personajul principal al episodului.

Cum şi-a anunţat europarlamentarul candidatura „solidă” la Primăria Capitalei, anul trecut, cum a început sarabanda candidaţilor „împuşcaţi” în scufiţă, ca-n rulotele de TIR SPORTIV ale vechilor Bucureşti, când se trăgea cu „nasturi” de plumb în tot felul de figurine din tablă, izbânda generând muzici de fanfară şi ţipăt strident de flaşnetă.

Nu ne-a propus bine propria-i candidatură la preşedinţia partidului, acum două zile, că deja ne-a cuprins vertijul.

Prima, zice Buşoi la lansarea candidaturii:

„Trebuie să revenim la ideile care au mobilizat milioane de români, la România lucrului bine făcut. Să fim un partid modern, să avem curajul să supărăm anumiţi oameni, să avem cutezanţa să susţinem principiile la care ţinem. Trebuie să ne clarificăm pe noi înşine, să ieşim din spirala amăgirii pe care o creează PSD, că există soluţii miraculoase în economie”.

Ei bine, de această dată trebuie să remarcăm forţa mesajului transmis de tânărul politician: şi-a dorit să supere „anumiţi oameni” şi a reuşit, imediat, să realizeze ce şi-a propus - l-a supărat pe Iohannis! Zice-se că acesta i-ar fi transmis, să-i lase sloganul în pace şi să nu-l amestece în confruntări partinice.

Zis şi făcut!

La fel de ferm şi hotărât, aproape fără să clipească – aţi remarcat că, la Buşoi, toate schimbările se petrec spontan, fără grimasă, fără şoc – candidatul s-a conformat.

Aşa că, zice Buşoi, la reluare, pe Facebook: „Sloganul cu care mi-am lansat candidatura este România dreaptă, echilibrată şi puternică!. Referirea la România lucrului bine făcut ţine de o obligaţie a PNL de a merge mai departe pe direcţia deschisă în 2014. Numele Preşedintelui nu trebuie să fie implicat în competiţiile interne din PNL. Este un lucru pe care l-am spus public, constant şi răspicat, în ultimele luni". Dacă nu ani…

Ce am mai înţeles de la Buşoi, citire, „varianta lucrului bine făcut”: „Trebuie să ne clarificăm pe noi înşine, să ieşim din spirala amăgirii pe care o creează PSD…”.

În sfârşit, se explică letargia în care zace PNL de o jumătate de an – el însuşi s-a dat prins în spirala amăgirii create de Dragnea, Grindeanu şi compania.

Pesemne că tot partidul aştepta cu gura căscată, în curte, la Şosea, să i se toarne pe gât lapte şi miere, să crească salariile şi să se dea liber la viza de America.

Văzându-l aşa de hotărât să se implice, până la capăt, de această dată, şi sesizând că în spatele său „sunt cei răi…”, fostul lider liberal, bunul Crin Antonescu, a declarat, imediat, că are „obligaţia morală” să stea la dreapta lui Buşoi.

Cred şi eu că e necesar acest demers.

Noul lider al PNL, oricare ar fi el, trebuie să înveţe de la un maestru ce înseamnă să faci o alianţă împotriva naturii, cum să te laşi îmbrobodit de „prieteni”, şi, mai ales, cum să te retragi din joc exact atunci când e mai mare nevoie de tine.

Allez „Buşoa”! Uite că-nfloresc crinii şi pe strada ta!  

Citește și: