Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1749 vizualizări 7 iul 2017

"Puterea absolută exercitată discreţionar are un preţ! Pe care îl plăteşte Liviu Dragnea, Guvernul şi PSD (care acceptă în tăcere această dictatură absolută) şi România (care nu are nicio vină)!

Am spus că România nu poate fi condusă ca şi Consiliul Judeţean Teleorman pentru că lucrurile vor merge din rău în mai rău - şi am dreptate/nu cred că Liviu Dragnea a trimis ANAF-ul la cei de la "Rise Project" - dar el este totuşi principalul vinovat şi responsabil!”, a spus Ponta.

Perfect adevărat, în cazul Rise, dar noi ştim pe unii care chiar au trimis ANAF-ul în redacţii, ca pe buzduganul antemergător balaurului încăpăţânat.

Şi, ca să fiu mai „complet”, asta nu este o lucrătură făcută la repezeală, după capul unora, ci manifestarea unei vechi „culturi” politice. „Arde-l pe animal!”, cum ar fi zis starostele social-democraţiei post revoluţionare, Ion Iliescu, pe timpul „jurnalistului” Mazăre (cu caracatiţă…).

Acesta a fost, este, şi va fi, PSD. El aşa ştie că se face presă: cu voie de la stăpânire, ca pe vremea lui Ceauşescu, daddy-ul lor, de când se făcea presa-ntr-o ureche.

Cel puţin Iliescu, atunci când ceva nu-i convenea, avea motivaţia să pună mâna pe telefon şi să-ţi bată obrazul personal: că n-ai înţeles aia, că ai exagerat-o p-ailaltă, că politica e-ntr-un fel, istoria în altul şi democraţia originală e de jur împrejur. Mă rog… Iar după, te repartiza – fie în presa „bună”, fie într-o „anumită parte a presei”.

Omul era atât de sigur pe puterea lui în stat, încât n-avea nevoie de sperietori trimise pe teren.

În paralel, funcţiona Adrian Năstase. El, da! Avea nevoie de sperietori. Nu dădea vorbele pe noi, presa. Îşi punea şefa de cabinet să sune prin redacţii, chipurile să ne bage-n sperieţi, cu şefu’ dumneaei. După câte unii, chiar trimitea poliţia pe stradă, să-i salte şi să-i bage la mititica, fix ca pe vremea geniului din Scorniceşti, şi nu numai.

Pe urmă a venit Ponta, omul nostru, speriat, azi, de dictatura lui Dragnea. Pe timpul lui, nu te călca numai ANAF-ul, ci şi maşinile tuturor serviciilor, pe limitrofele redacţiei, şoferii gipanelor conducând cu picioarele şi fotografiind cu mâinile, în acelaşi timp.

Şi, apropo, dacă toată lumea se face vinovată de acceptarea dictaturii lui Daddy, în ziua de azi, în ziua de ieri cine ni l-a adus, ni l-a plimbat pe sub nas, ca pe sfintele moaşte şi ni l-a băgat pe gât? Oare nu chiar frumos-vorbitorul despre urât-conducătorul dictator?

Aşa că, eu zic să lăsăm organele să vorbească, acestea tocmai anunţând că au în lucru un dosar de urmărire penală, in rem, a unor fapte ale preopinentului, despre care scrie Rise, motiv al agitaţiei ANAF.

Citește și: