Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
13278 vizualizări 28 mai 2015

Cum? Stăpânind momentele dificile cu o luciditate calmă, o concentrare de neclintit, în ciuda erorilor de ambele părţi care s-au aglomerat spre sfârşitul meciului. Andreea a comis nu mai puţin de 9 duble greşeli, dintre care 4 în ultimele două ghemuri în care a servit. 

A avut de trei ori minge de meci înainte de victorie.

Tactic însă, Andreea a jucat perfect, forţând constant lovitura decisivă, atacând de câte ori a avut ocazia, deplasând-o mereu pe Plíšková pentru a nu-i permite să-şi plaseze loviturile de măciucă.

Ultima minge, o dreaptă cros decisivă a Andreei pe o respingere prea scurtă a Plíškovei, a fost la limită. În loc să sară în sus, să-şi strige triumful, cum ar fi făcut multe jucătoare parcă pentru a determina o decizie în favoarea lor, ea a rămas nemişcată, cu ochii la arbitru, pregătită să înfrunte o sentinţă de out! şi să servească în continuare. Abia când palma arbitrului s-a aşezat paralel cu solul, Andreea a zâmbit şi a ridicat mâinile.

Şi cu Irina Begu, care a spulberat-o pe tânăra speranţă croată Ana Konjuh, arătând o formă din ce în ce mai bună, România are două reprezentante în turul 3 la Roland Garros.

Ca la Montreal, fetele reuşesc să se descurce fără Simona!
    

Citește și: