Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1578 vizualizări 28 sep 2017

Am glumit, am râs, dar devine strigător la cer: proiectul de rectificare a bugetului Primăriei Generale, adoptat astăzi, consfinţeşte, potrivit zf.ro, reducerea cu sute de milioane de lei a finanţărilor atribuite iniţial unor proiecte de modernizare infrastructură – „Pasajul Piaţa Sudului”, „Pasajul Ciurel”, „Lărgirea străzii Prelungirea Ghencea” „Modernizare Şoselei Pantelimon” -, dar şi de la proiectele privind reabilitarea unor unităţi din sistemul de sănătate – Policlinica Titan -, consolidarea unor monumente istorice – Palatul Voievodal Curtea Veche – şi înfiinţarea unei noi subunităţi de pompieri (ISU).

De ce? Ei bine, pentru a fi alocate bisericilor, construcţiei de statui - Regele Ferdinand, Regina Maria – şi pentru Holdingul Municipal "Bucureşti Capitală Europeană”, inegalabilă operă de strategie economică a Gabrielei Firea.

"Nu este în niciun caz vorba de tăieri în sensul diminuării creditelor de angajament multianuale, ceea ce ar putea pune sub semnul întrebării finalizarea unui proiect, ci doar redirecţionarea creditelor bugetare din 2017, respectiv a sumelor care, din motive obiective, nu pot fi cheltuite până la sfârşitul acestui an. În plus, la o serie de obiective de investiţii, aflate în fază incipientă, studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice vor fi întocmite de către Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti S.A., întrucât cu toată întârzierea generată de procedura de înfiinţare a companiei, termenele de finalizare vor fi scurtate substanţial", a arătat Firea, într-un comunicat de presă.

Te uiţi, citeşti, asculţi, şi nu înţelegi unde şi se taie filmul!

La o săptămână de la dovada practică, „palpabilă”, şocantă, a ceea ce înseamnă o capitală blocată în ea însăşi din inconştienţă şi lipsă de coordonare în informarea populaţiei, o imagine a haosului deplin, declanşat pe fondul emiterii unui amărât de cod galben, aflăm, cu nemărginită stupoare, că primăriţa Firea ia bani de la modernizarea străzilor, de la construcţia de pasaje rutiere, de la înfiinţarea unor parcări, absolut necesare, de la modernizarea policlinicilor, pentru ca să le dea bisericilor, după ce, nu mai departe de acum trei săptămâni, a mai dat un milion de euro pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Eu înţeleg să construieşti biserici şi statui, mai ales ale celor care au făcut enorm pentru ţara asta, dar, mai întâi, să facem şi noi ceva pentru ca Bucureştiul să devină funcţional, circulabil, inteligent.

Să-l ajutăm să devină o capitală, cu adevărat, europeană, în care să ne trăim vieţile pe la casele noastre, cu cei dragi, nu „încarceraţi”, zilnic, în ambuteiaje, aşteptând fatidice cicloane.

Să facem cumva să nu ne trezim îngropaţi în milioane de tone de moloz după un seism de „7 pe Richter”.

Sigur, să ne mai fie dat să ne putem ruga la Dumnezeu, dar nu neapărat spre a fi ajutaţi să supravieţuim, printre ruine, ci, mai ales, pentru fericirea şi sănătatea copiilor a părinţilor şi a administraţiei noastre locale.

Să facem, mai întâi, ceea ce e logic, necesar şi de bun-simţ, ca să mai dăinuim, ca naţie, şi abia pe urmă să ne bucurăm de toate cele care ne-au adus până aici, în pragul colapsului!

Aşa să ne ajute Primăria! …Şi Biserica!

Citește și: