5 vizualizări 30 sep 2007

Ce mamă, ce tată sunt aceia care îşi lasă din braţe copilul în vârstă de un an sau doi, îl dau din mână în mână, cum se dădea mărunţişul de bilet în troleibuz pe vremea lui Ceauşescu până-n fund la taxatoare, ca să-l arate mulţimii, în stil Michael Jackson, popstarul Traian Băsescu? Cum să-ţi aduci copilul într-o colcăială poli­tică de sute de oameni, unde oricând poate fi călcat în picioare dacă se iscă o busculadă? Mintea puţină

a acestor hominizi de peluză explică faptul că vor să-l pipăie pe Băsescu, tot aşa cum ceilalţi îl pipăiau pe Iliescu şi cum l-ar pipăi şi ar pune botul pe Ceauşescu dacă ar învia. Dar cum rămâne cu instinctul părintesc, că asta funcţionează şi la macaci?

Hominizii de peluză, dezu­manizaţi de adoraţia lor năucă pentru şeful haitei, m-au dezgustat sâmbătă seara chiar mai mult decât Băsescu. Dl. preşedinte a mai făcut o exhibiţie din seria cu care ne-a obişnuit artistul poporului Traian Băsescu.

Iliescu sau Năstase n-au con­ceput vreo­dată să joace teatru în faţa maselor pentru a câştiga vo­turi. Ei veneau din apparatul comunist, unde în funcţie te pune apparatul însuşi, nu poporul. Oricât ar fi mimat pupături cu cetăţenii, ştaiful lui Iliescu şi Năstase a rămas rece şi uscat. Emil Constantinescu a încercat să se maimuţărească plimbând ochelarii, simulând profilul lui Cuza, dar nu a arătat destul talent şi n-a coborât destul de jos în materie de trivialitate.Traian Băsescu este primul şef de stat din istoria României care e nu numai dispus, dar şi capabil să cânte „Deşteaptă-te, române!” cu o sticlă în echilibru pe nas ca să câştige simpatia populară.

Acest fanfaron patologic zbiară întotdeauna ce crede el că dă mai bine la naturelul simţitor al masei – chiar dacă e o nerozie sau se contrazice flagrant pe sine însuşi. Aiureala de sâmbătă seara din Piaţa Universităţii a creat-o pentru că a fost întrebat joi la TVR cum e cu promisiunea raportului trimestrial către români – şi a răspuns pe loc, la plezneală. După ce a amânat şi întârziat sosirea în Piaţă, după ce s-a bălăcit îndelung prin mulţime, s-a suit pe scenă cerând să se dea gardurile la o parte, ca să ce? Ca să se încaiere galeriile pe carosabilul de la Universitate?

Incredibil, dl. Băsescu doreşte acum să pozeze în mare Unificator – propune un guvern „de dreapta” PD-PNL-PLD după ce de aproape 3 ani se canoneşte să sfărâme PNL cu orice preţ, propune un guvern de Uniune Naţională când toate partidele, cu excepţia PD, au fost chemate până acum la Cotroceni ca să aibă de unde pleca, uneori şi după schimburi de insulte? Omul care s-a afirmat ca un apostol al dezbinării, al ranchiunei, omul care înjoseşte funcţia prezidenţială băgându-se în ciorba partidelor cu liste negre şi albe: Iliescu, Năstase, Tăriceanu, Blaga, Berceanu..., omul care spune joi seara că el nu-i reprezintă decât pe cei care l-au votat şi îl susţin, ţipă acum în microfon că între români nu trebuie să existe garduri.

Dar ce să mai vorbim de tupeu, de neruşinare, de prostire în faţă când dl. Băsescu îşi identifică „trecutul revoluţionar” din Piaţa Universităţii cu Revelioanele când a băut aici cu poporul...Dacă sufletele celor omorâţi în noaptea de 21 decembrie 1989 au rătăcit aseară în Piaţă printre Becali, Băsescu, Constantinescu şi detaşamentele lor de stradă, şi dacă pe lumea cealaltă mai simţi ceva, atunci morţii au simţit că există lucruri mai rele decât moartea.

 

Citește și: