Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
31534 vizualizări 6 feb 2012

La ieşirea din scenă, E. Boc s-a eroizat ridicol încă o dată, un politician mic scremându-se să se aşeze sub specia istoriei, dacă nu chiar a eternităţii, care nu va face decât să-l micşoreze şi mai mult. Acest Boc a făcut politică nu împreună cu poporul român, ci împreună cu utilizatorul său, nu l-a interesat ce zic oamenii, a stat să soarbă comenzile lui T. Băsescu. De ce i-ar interesa pe cetăţenii răsculaţi faptul că T. Băsescu îşi schimbă maşina de spălat sau televizorul?

Românii aflaţi acum în gerul crâncen al străzii, ca şi cei, mult mai mulţi, din spatele lor, nu mai vor ca actuala putere să le dea ceva de la ea: salarii şi pensii mărite, alt premier sau alt guvern controlat de Băsescu. După ce ani de zile au fost neluaţi în seamă, batjocoriţi, insultaţi sub lozinca reformei „necesare” şi „dureroase”, făcută de un singur om, T. Băsescu, oamenii vor acum să se exprime şi să acţioneze politic, pentru că prea multă vreme în această ţară a hotărât un singur om.

Or, asta se poate face în mod democratic fie prin manifestaţii paşnice de stradă, fie prin vot. Manifestaţiile au loc plouă – ninge; ele pot fi oprite doar dându-li-se oamenilor, în locul pancartelor, ştampila în mână.

Citește și: