Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2639 vizualizări 24 mai 2017

”Cu toată relaţia bună pe care o am de-a lungul timpului şi recunoscându-i lui Ludovic Orban nişte merite incontestabile - a povestit Buşoi, la DCNews -, cred că dacă vrem să deschidem o punte către electoratul PNL pe care l-am pierdut, PNL are nevoie de o schimbare şi are nevoie de un aer de noutate, de echilibru, de modernitate în conducerea Partidului Naţional Liberal la cel mai înalt nivel”, adică, nu-i aşa, chiar de unul ca el – proaspătul Buşoi –, avatar al acestei luminoase colecţii de calităţi.

„De foarte multe ori, domnul Orban este foarte imprevizibil – mai spune acelaşi. S-a opus creării USL, dar a fost membru al unui grup parlamentar în timpul USL, dacă nu mă înşel”. Cum s-ar spune, dacă tot a avut curajul să se opună creării USL, alegându-se cu gura astupată de yesmenii lui Antonescu, liderul care a dat liberalismul pe mâna PSD, Orban ar fi trebuit să-şi facă seppuku în piaţa publică, eventual pe Arena Naţională, în templul faraonului Ponta.

Şi mai spune Buşoi: „Critică de şase luni de zile foarte dur fosta conducere a partidului, dar în stânga şi în dreapta domniei sale se află domnul Bolojan, fostul secretar general, domnul Falcă, fostul şef de campanie, mulţi dintre oamenii care au făcut parte din primul eşalon de decizii al fostei conduceri”.

L-aş întreba pe Cristian Buşoi, unde se afla dumnealui, atunci când PNL şi-a pierdut electoratul?! Nu cumva se „lupta”, invizibil, pentru Primăria Capitalei, încercând să convingă un electorat tot mai nemulţumit de jocurile gregare din intestinele partidului, în care era (sur)prinsă inclusiv augusta, curata şi preaechilibrata sa persoană?

Nu a gestionat cel mai spectaculos fiasco al PNL, la Bucureşti, în calitate de lider al unei filiale ruinate de penibil?

Nu a refuzat să demisioneze, odată cu fosta şefă a partidului, Alina Gorghiu, în urma scorului rizibil, obţinut, acela care a făcut din PSD şi din Gabriela Firea „adevărate forţe ale naturii”?

Nu a îndepărtat, în continuare, electorat substanţial, şi din această postură, în urma diverselor scandaluri, pierzând „eroic” şi parlamentarele?

Nu este dumnealui candidatul susţinut de fostul lider, Crin Antonescu, acela care a „întinat nobilele idealuri ale liberalismului”, dând partidul pe mâna „lu’ alde Iliescu”?

Şi atunci, despre ce noutăţi bate câmpii Cristian Buşoi? Despre ce echilibru şi modernitate? Despre ce PNL, în actuala lui alcătuire?

Eu nu zic că Ludovic Orban e cel mai bun, dar nici Cristian Buşoi nu e Albă ca Zăpada, şi nici vreunul dintre cei şapte pitici.

Şi, apropo de echilibru! N-ar fi fost mai normal să-şi vadă fiecare candidat (ăştia care sunt, dacă atât a putut partidul) de moţiunea, platforma şi echipa sa, în vederea unei confruntări politice decente, decât să-şi înfigă bricegele în spate?  

Citește și: