Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
19769 vizualizări 27 mai 2015

Acum, îi cere preşedintelui Iohannis să le demită pe şefele Înaltei Curţi şi DNA, Stanciu şi Kovesi, pentru că dna Mariana Rarinca a fost ţinută şase luni în arest preventiv şi găsită apoi nevinovată de acuzaţia de şantaj, susţinută la adresa ei de Livia Stanciu. O diversiune subversivă menită  să pună frână sistemului de Justiţie din România, aşa cum funcţionează acesta în clipa de faţă.

Justiţia nu este infailibilă.  Nu este deţinătoarea incontestabilă a  dreptăţii şi adevărului. Este o instituţie care, prin hotărârile ei,  dezamorsează conflictele sociale pentru ca societatea să nu ajungă la anarhie, la dreptatea fiecăruia, adică să ne dăm unii altora în cap pe stradă.

Dacă un judecător sau procuror a greşit, cu sau fără premeditare, în cazul dnei Mariana Rarinca, el poate fi acţionat în Justiţie, fie de către persoana lezată, fie prin autosesizarea Inspecţiei Judiciare, a CSM. De asemenea, dna Rarinca poate să o dea în judecată pe şefa ÎCCJ pentru denunţ calomnios în cazul de şantaj în care a fost achitată.

Magistraţii nu sunt câtuşi de puţin scutiţi de sancţiunea legii -  chiar în aceste zile, un procuror este cercetat pentru luare de mită şi există destule cazuri de judecători judecaţi şi condamnaţi pentru corupţie.  Justiţia acţionează şi asupra ei înseşi. Faptul că dna Rarinca a fost achitată de un complet de judecată, deşi era reclamată de chiar şefa ÎCCJ, e o dovadă că actul de justiţie poate fi independent.

Dar lui C.P. Tăriceanu puţin îi pasă de dreptatea dnei Rarinca. El vrea destituirea lui Stanciu şi Kovesi de către preşedintele Iohannis – altă categorie de manipulare, după diversiune şi subversiune, provocarea – pentru că speră într-un succes şi o tergiversare în cazurile modificărilor la Codul Penal, respectiv imunităţii dlui Şova. Obiectivul Călăuzei Penalilor, urmărit cu tenacitate, este împotmolirea Justiţiei.

Şi, fără opoziţia reprezentanţilor statelor NATO, în frunte cu cel al Americii, dacă era să ne punem nădejdea în opoziţia băştinaşă, probabil că reuşea până acum. 

Citește și: