Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
3105 vizualizări 5 mar 2018

Camarazii ăştia doi, cu revoluţia în suflet, s-au încântat de ei înşişi. Sigur, pe lângă ei, mai sunt câţiva luptători (rămaşi) fără glorie, cam supăraţi, cam frustraţi. Oricum, fără un viitor imediat, cum ar spune Ştefănescu: „Îmi pare rău că, în condiţiile stabilite astăzi, cu 16 vicepreşedinţi aleşi din opt regiuni, jumătate dintre ei bărbaţi, jumătate femei, unii ca Şerban Nicolae şi Pleşoianu nu-şi vor putea depune candidaturile”.

Fiecare dintre ei a avut un colţ/dinte împotrivă, o mică răfuială cu Dragnea, un ceva pe care să i-l comunice cu arţag. Fie ca să nu-şi piardă funcţia pe care astăzi o ocupă, fie că ar fi vrut un loc mai în faţă, fie ca să-şi facă din nume un renume.

Părerea mea este că n-au ştiut să-şi ia măsură – cât la mâneci, cât în talie, cât de lat reverul – propriei „personalităţi”.

"Dacă planează suspiciuni vizavi de un coleg din partid, atunci cu siguranţă acesta, indiferent de funcţie, trebuie să dea explicaţii publice pentru noi în interiorul partidului şi pentru votanţii noştri, este un lucru foarte important. Eu sunt convins că va veni cu aceste explicaţii în spaţiul public. Aştept ca colegul nostru Liviu Dragnea, camaradul meu Liviu Dragnea, să spună mai multe lucruri la comisia de control SRI, unde a şi spus că va fi audiat şi că va lămuri foarte multe din aceste aspecte", se exprima, ieri, belicos, Codrin Ştefănescu, ca şi când n-ar fi fost de-ajuns cât de rău i se aşezase-n gât lui Dragnea încă de la CEx-ul trecut.

Astăzi, însă, a ieşit din şedinţă tuflit: „A explicat înăuntru (Liviu Dragnea – n.a.) cum a fost, ( cu statul paralel - n.a. ) şi eu sunt mulţumit. (…) Am un singur regret după acest CEx: că în această procedură de vot pe regiuni, nu ştiu dacă oameni precum Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu vor putea candida. Sper să fie în continuare la fel de vocali şi nu vor da înapoi", s-a plâns, cu precauţii, Ştefănescu, în timp ce căuta oxigen.

Întrebat cum rămâne cu funcţia lui, Codrin a răspuns: „Nu este scoasă la concurs prin votul CEx-ului”.

Te cred şi eu că nu e scoasă, după ce Dragnea i-a făcut omului urechile mari. "Dacă doi-trei camarazi vorbesc despre asta, nu înseamnă că e adevărat. Codrin Ştefănescu poate să ceară aceste explicaţii de la camaradul Gabriel Oprea. Voi spune în Comisia SRI tot ce ştiu”, a răspuns Dragnea cu aerul că nu se pune la mintea lui Ştefănescu.

Şi nici la mintea lui „Rădulescu AKM”, care se trezise, şi el, deranjat de execuţia lui Dragnea la „paralel”, precum şi de faţa noului statut: ”Eu aş vrea să candidez la funcţia de vicepreşedinte al partidului, cum am candidat şi acum patru ani. Înţeleg că se va propune o modificare de statut şi înţeleg că s-a propus să fie alegeri pe regiuni şi nu poţi să candidezi decât unul singur - un bărbat şi o femeie, pentru că nu poate în regiunea respectivă să dea organizaţia un singur aviz decât pentru o singură persoană. Logic - foarte simplu şi foarte şmechereşte. (…) Eu cred că ar trebui să mergem pe statutul vechi al partidului, nu să facem un statut nou, ca să nu existe competiţie în partid. Mie mi se pare firesc ca orice om să poată candida. Ar fi limitarea candidaturilor”, a răpăit Rădulescu , crezând că e suficient doar să se audă vorbind.

Cine credeţi că s-a trezit din şoc? Ei bine, da, intransigentul Pleşoianu: „Şi mă mai interesează ceva... Mă interesează DESTINUL acestui popor în vremurile astea atât de complicate. Am şi voi avea MULTE de spus aici. Nici măcar n-am început cu adevărat, în acest sens! Până acum, m-am implicat total în DESŢELENIRE. Dar de aici înainte mă voi ocupa şi de RĂSADURI. Nu e suficient să lupţi împotriva a ceva, important este să lupţi şi pentru ceva... Iar pentru că „timpul nu mai are răbdare”, voi lucra de aici înainte simultan la PLIVIRE şi la PLANTARE”, a postat omul pe Facebook.

Corect. Deci Pleşoianu pe Daea e supărat, iar eu spun că are absolută dreptate. Că doar n-o să fie supărat pe Dragnea...

Aşa stând lucrurile, PSDragnea şi-a decis, încă o dată, viitorul: organizează Congres Extraordinar, ca să scape de toţi nemulţumiţii de el, instituie proba de perechi pe regiuni, la vicepreşedinţi, îşi pune fideli la preşedinţia executivă şi la secretariatul general, scapă de „patrulaterul roşu” Ştefănescu-Rădulescu-Pleşoianu-Nicolae, o acceptă pe Firea pe post de vice, ca să se ocupe ea de schimbarea guvernelor, de acum încolo (ca şi până acum), ori de câte ori e cazul, îl susţine pe Toader până în pânzele albe, pentru că i-a plăcut raportul. Vorba lui Codrin: „Trebuie sa intrăm uniţi în Congres!” şi a lui Caţavencu: „Am luptat şi am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber pansismul! Ieri întristarea, azi veselia!... Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituţional!”.

Curat constituţional! 

Citește și: