Rodica CIOBANU
Rodica CIOBANU
2849 vizualizări 11 nov 2014

Este adevărat, articolul 54 din Legea 370/2004 prevede că al doilea tur al alegerilor prezidenţiale se desfăşoară „în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale”. Suplimentarea acestora este aşadar ilegală şi ar însemna o schimbarea a regulilor în timpul jocului şi o nedreptate făcută celorlalţi candidaţi, îmi atrag atenţia câţiva cititori. Foarte bine! Sunt convinsă însă că, dacă s-ar fi gândit la cetăţenii români din străinătate sau Victor Ponta ar fi avut vreun avantaj din mărirea numărului de secţii, MAE ar fi stat pe cea mai deplină legalitate, iar ministrul Titus Corlăţean nu ar fi demisiont.

Era nevoie doar de o ordonanţă de urgenţă care să modifice articolul 54, invocând situaţii excepţionale, neprevăzute şi obiective care pun în pericol dreptul constituţional de a vota. Găseau ei juriştii de la guvern temeiul şi formularea potrivite. În fond, au reuşit să suspende, pe o perioadă determinată, interdicţia de a schimba partidul în timpul mandatului, aplicată aleşilor locali, modificând, astfel, regulile exact în toiul jocului electoral şi favorizându-l pe Victor Ponta. Mă îndoiesc că cineva ar fi contestat alegerileori CCR i-ar fi at dreptate, fiindcă guvernul pesedist ar fi corectat situaţia umilitoare pentru diaspora de la turul întâi, punând deasupra propriului interes un drept constituţional.

Dacă executivul nu vrea, totuşi, să se atingă de articolul 54, atunci ar putea să se folosească de paragraful 13 al articolului 43, care lasă mână liberă organizatorilor în privinţa  procesului de votare în afara ţării („Pentru secţiile de votare din străinatate, dispoziţiile prezentului articol se aplică, după caz, cu luarea în considerare a condiţiilor specifice privind organizarea acestora”). Or primul paragraf al aceluiaşi articol spune că „Fiecare local al secţiilor de votare trebuie sa posede un numar suficient de urne de vot, cabine, ştampile cu menţiunea "VOTAT", proporţional cu numarul alegătorilor înscrişi în copiile de pe listele electorale permanente şi cu numărul estimat al alegatorilor care vor fi înscrişi în tabelele prevăzute la art. 9, precum şi o urnă de vot specială”.

Regula celor „ maximum 7 cabine, 7 ştampile” pe care o aplică MAE şi BEC este inutilă în unele secţii, unde ar fi nevoie de mărirea numărului cabinelor şi ştampilelor pentru a face faţă numărului de votanţi. Autorităţile ar trebui, de aceea, să treacă la adăugarea de cabine de vot peste numărul maxim, să completeze Birourile secţiilor cu personal diplomatic şi/sau să prelungească programul de votare. Dacă se impune modificarea legii, atunci guvernul poate să o facă prin ordonanţă de urgenţă.

De la ministrul Teodor Meleşcanu am aflat însă că o mulţime de funcţionari din MAE s-a pus în mişcare, dar, în privinţa ştampilelor şi cabinelor, guvernul nu ştie să numere decât până la şapte.  Şi-a făcut propriile simulări şi i-au ieşit bine, alibi suficient ca să-i trimită pe sceptici, undeva şi pe românii nerăbători să voteze, odată cu ei.    

Citește și: