51 vizualizări 26 nov 2008

Omu’ – sincer: a zis că s-a prăbuşit Fondul de Pensii.

La câte intră şi ies din Fond, de zici că-i Crucea de Piatră, înseamnă că se duce România. Ochiul vigilent al căpitanului Biruinţei a văzut asta şi ne-a comunicat pe un ton calm, ca Edward J. Smith, căpitanul Titanicului, în bancu’ ăla vechi: „Stimaţi pasageri, am două veşti: una bună şi una proastă. Cu care să încep? Cu aia proastă! Ne scufundăm... Şi aia bună? O să luăm unşpe Oscaruri”.

Băsescu ştie că Fondul de Pensii nu-i ca Podul de la Mărăcineni. Nu te poţi duce zilnic să-l propteşti, că nu-ţi stă. Dinspre partea lui Stolojan se vede şi mai rău, dacă simte nevoia să promită că nu va lăsa să cadă nici o întreprindere mare. Dragă Stolo – (aici nu-mi pot reţine plânsul cu sughiţuri), dacă se duc toate la fund, ce rost mai are să ne pierdem timpul duminică, să ne bulucim spre urne, când ar trebui să ne aruncăm, fără panică, în bărci? Apropo, avem destule bărci? Nu prea? Păcat.

Îmbrac vesta de salvare, strâng cureluşele şi cuget: cred că plătim pentru luna asta minunată, în care candidaţii ne-au făcut să uităm de criză. Ne-au pansat, ne-au îmbrăţişat, ne-au pupat în cur. Mai sunt două zile şi, când mă gândesc că n-o să-i mai văd prin curte, pe scara blocului, prin talcioace, pe sârmele dintre stâlpi, simt c-o să-mi lipsească. Cât de adevărat ne-au minţit ăştia de patru săptămâni nu ne-au minţit nici părinţii când ne piteau untura de peşte printre bucăţile de zahăr candel (if you know what I mean). Toţi au vrut colegiu, n-o să fie loc pentru toţi. Pe unii îi mai băgăm în şcoli de arte şi meserii.

... Căpitanul Biruinţei e acum pe Titanic. Nu mai contează cine câştigă alegerile, contează cui îi va da el timona pe mână. Nu lui Gigi, captain, că ăsta confundă Steaua polară cu... Nici lui Geoană, că prea se-ntoarce după cum bate vântu, nici lui Stolo, că el e obişnuit mai mult pe mal. Lui Tăriceanu, captain, nu se pune problema, c-a mai luat o dată apă la santină. Poate lui Liiceanu, dacă i-ar prii la ten uscat.

Oricum, distracţia s-a terminat. Toată lumea – aer în piept şi bâldâbâc! de pe punte.

Citește și: