Raluca ION
Raluca ION
11534 vizualizări 16 dec 2014

În aceşti ani de la dovedirea acuzaţiilor de plagiat, Victor Ponta n-a demonstrat nici măcar o secundă că îşi asumă furtul, nu şi-a cerut niciodată scuze, nu a făcut nici măcar o jumătate de pas în direcţia recunoaşterii plagiatului. Ba mai mult, a împroşcat cu noroi pe oricine a încercat să aducă în faţa publicului evidenţa copy-paste. A desfiinţat Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare care a demonstrat că premierul s-a semnat practic pe munca altuia. A acuzat de partizanat politic Comisia de Etică de la Universitatea din Bucureşti care a arătat fără echivoc plagiatul şi care a cerut, fără succes, Ministerului Educaţiei să-i retragă titlul de doctor. A urlat în gura mare că este victimă, că este persecutat politic şi i-a denigrat pe universitarii care au formulat în cazul său o opinie profesională clară: aceea că a copiat fără să citeze sursa.

N-a dat niciodată vreun semn de remuşcare, ba, mai mult, în vara acestui an Ponta spunea: „Sunt acuzat de ceva ce am făcut rău, am greşit în urmă cu 16 ani. Dacă omoram pe cineva, după 16 ani cred că eram pus în libertate”.

Marţi, Victor Ponta i-a scris rectorului Universităţii din Bucureşti că renunţă la titlu. Nicăieri nu scrie însă în acest document că recunoaşte că a plagiat, nicăieri nu îşi cere scuze profesorilor universitari pe care i-a acuzat de opinii partizane.

„Cred că Universitatea din Bucureşti va cere anularea diplomei de doctor. Ar fi a doua oară, căci o mai ceruse şi în septembrie 2012. Iar ministrul de acum va trebui să semneze anularea vechiului ordin de ministru prin care dl. Victor Ponta primea titlul în 2003”, a spus pentru Gândul Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti. A doua oară, Ministerul Educaţiei va face ceea ce trebuie. Pentru că are binecuvântare de la Victor Ponta.

 

Citește și: