Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
17897 vizualizări 1 nov 2015

„Fac parte din gaşca *şpăgarilor*. De regulă mă emoţionez greu. Noaptea trecută a fost una fără precedent pentru mine. Am aflat destul de târziu despre eveniment - pe la ora 1. L-am sunat pe colegul meu care era de gardă la Spitalul Clinic Colţea (atenţie!- spitalul clinic, NU DE URGENŢĂ). Mi-a spus că e o imagine de coşmar. M-am îmbrăcat, am luat un bax de apă şi in 10 minute eram la spital. Aşa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemaţi ci AU VENIT!! Una din asistentele noastre a venit din Voluntari, fără remuneraţie, fără şpagă, plătindu-şi taxiul din salariul ei de 1100 de lei, salariul cu care creste un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie, din ce motiv vreti voi, sa ajute nişte oameni carora li s-au topit bancnotele "de şpagă" in buzunar, impreuna cu buletinele.

7 victime au fost duse la Colţea. Cea mai putin gravă era o fată cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului. Vi se pare puţin? pentru ea au insemnat ambele braţe si faţa!!! Cei mai gravi erau 2 baieţi cu arsuri pe 55% din suprafată corpului. Unul dintre ei a trebuit să fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar, medicul anestezist s-a temut ca nu se va mai trezi asa că a fost intubat treaz, doar cu analgezie. In terapie intensivă era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arsi. Absolut toti aveau faţa arsă - si căile aeriene. S-au mobilizat toţi medicii din sectia de chirurgie. Şeful secţiei, prof. Traean Burcoş, debrida si curăţa arsurile cot la cot cu rezidenţii dumnealui. A venit personal de pe toate sectiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atenţie! cadre medicale inseamnă medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil işi inchipuie ca deficitul de personal este numai in rândul medicilor. Deci la intrebarea - de câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? raspuns- cam de 800-1000. Cam caţi sunt disponibili la ora actuală in Bucureşti? Păi cam ăştia am fost toţi! Aoleo....pai şi noi ce ne facem in cazul unei calamităţi cu 2000 de victime???? Răspuns- Ne ia dracu pe toţi!!!!

Bolnavii de la Colţea au fost, chipurile, bolnavi triaţi, cu leziuni mai putin grave. M-am gandit cu groază la ce a fost la Floreasca sau la Arşi, etc. Femei si barbati cu feţele arse, fără păr pe cap, cu ochii tumefiati si cu lacrimi de sânge.

Si ce face românul? Nimic!!!!! In seara asta cârciumile sunt din nou pline in Bucureşti. Aşa ca acest mesaj este pentru TINE, IMBECILULE, care te afli intr-o stare de sanatate aparentă si din acest motiv stai relaxat si nu esti preocupat. Pentru TINE, CRETINULE, care la 40 de ani si la primele semne de boală vii la doctor si spui ca vrei "să te facă bine, că ţie ţi-a luat 1 milion pe lună la sănătate" - IESI LA PROTEST, IMPLICĂ-TE, fă ceva cu substanţă, lasă dracu episodul din las fierbinţi. Daca nu pentru tine fă-o pentru MĂ-TA, aia pe care o aduci la internare vinerea pentru că ţi se pare ţie că ultima ei băşină a mirosit putin diferit, doar pentru ca vrei tu sa te duci la Predeal să mănânci pleşcoi in weekend. Fă-o pentru fratii tai, pentru copii tăi care ies la distracţie în niste locuri care in mod legal nu ar obtine autorizaţie de funcţionare nici ca siloz.

Veşnică recunostinţă "şpăgarilor" din spitalele bucureştene! Ati dat dovada si de această dată de un maxim profesionalism!

EDIT: Scopul acestei postari nu este acela de a atrage recunoştinţă! Sper ca mesajul se va intelege corect. Ar fi bine sa nu mai bezmeticim precum muştele fara cap”.

Citește și: