Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
39404 vizualizări 20 feb 2013

Klaus Iohannis în conducerea liberală, căci va ajunge acolo sâmbătă negreşit, prin grija preşedintelui Crin Antonescu, reprezintă o soluţie, rămâne de văzut cât de bună, pentru dl. Antonescu, PNL şi USL.

Oricum, nu e o premieră în istoria PNL, Theodor Stolojan, din susţinător declarat al lui Ion Iliescu,  a fost făcut liberal şi uns preşedinte al partidului peste noapte.

Însă intrarea d-lui. Iohannis în politică la nivel central cred că înseamnă un câştig pentru grav avariata civilizaţie politică din România. De ce?

Pentru că nu îl văd pe dl. Iohannis lăcrimând cu degetele în direct, "Dragă Anto...", dacă dl. Antonescu anunţă că e grav bolnav şi pleacă la ski să se trateze.

Pentru că nu îl văd ţipând în faţa naţiunii că iese din politică dacă, la încă un referendum pentru demiterea lui T. Băsescu, acesta rămâne în funcţie. 

Pentru că nu îl văd demisionând şi vârându-se la loc în Senat după cum îi merge la tribunal.

Pentru că nu îl văd împuşcându-se în guşă dacă vine poliţia să-l ducă la zdup.

Pentru că nu a plagiat în teza sa de doctorat, din simplul motiv că o astfel de teză nu există,  dl. Iohannis fiind doar profesor de fizică, nu doctor.

Pentru că nu îl văd şi nu îl aud zbierând „Cu noi este Dumnezeu!...” pe geamul Bentley-ului.

În fine, pentru că posedă rarissima, uluitoarea în spaţiul românesc, calitate de a şti să asculte, să vorbească scurt, şi, mai ales, să tacă.

Citește și: