Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2307 vizualizări 15 mai 2019

„Bună ziua. PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluţie. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic. Cu o excepţie: la modificări pe legile justiţiei, la modificări pe Codurile penale, au lucrat mult şi prost”. Aşa şi-a început Preşedintele declaraţia de presă de astăzi, de la miezul zilei. Cu aceleaşi remarci, pe care le rosteşte sentenţios, de când s-a avântat primul în campania electorală.

Repetă până la exasperare lucruri răs-ştiute, fără a se osteni să le pătrundă înţelesul, să caute soluţii, să întreprindă ceva, orice, în limitele constituţionale. Stă pe butoiul în flăcări şi, în loc să-i dea cep, se lamentează: „Ardem ca proştii!”. 

Un Preşedinte-constatator.

Cine-l consiliază? Bugs Bunny? (Personajul acela agitat, cu morişca lui de baliverne: „The way I run this thing you'd think I knew something about it”. „Of course you realize...this means war”, „Jumpin' without a parachute? Kinda dangerous, ain't it?”). 

What's up, Doc? Mai are câteva zile în care ar putea încerca imposibilul: să-şi susţină referendumul. (De ce n-o face?).

Nu de conslieri are Klaus Iohannis nevoie at this very moment, ci de un bufon care să se încumete să-i spună adevărul.

Foto: Furaffinity.net/caseyljones


 

Citește și: