Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
3788 vizualizări 31 ian 2018

1. Întrebat fiind despre natura conflictului, aflat în plină desfăşurare, dintre SPP şi restul lumii pesediste, preşedintele Iohannis a răspuns: „Mi se pare o non-problemă. Nu m-a preocupat”.

Deci nu l-a preocupat! Faptul că şeful SPP este acuzat de liderii puterii politice, de „spionaj” în favoarea preşedintelui republicii, nu e o problemă. O non-problemă este considerată a fi şi declaraţia publică a lui Paul Stănescu, potrivit căreia Lucian Pahonţu impune mişcări politice la vârful PSD, vorbeşte despre „execuţii” şi se implică în instalări pe funcţii.

Precizez că şeful SPP este numit de preşedinte, la propunerea CSAT.

2. Liviu Dragnea, inamicul numărul unu al lui Lucian Pahonţu, a precizat, după ce l-a adus în discuţie, de câteva ori, pe veninos, în diverse ocazii, că nu va cere demiterea lui Pahonţu de la şefia SPP. „Asta e o decizie a preşedintelui României. (…) Eu personal nu îi voi cere nimic preşedintelui. Dumnealui va analiza şi va decide ce va face cu acest personaj”, a spus Dragnea.

3. Iar dacă, personal, „nu se bagă”, Liviu Dragnea, nu ştie prea multe nici despre intenţiile premierului: „Nu cred că e principala ei preocupare, cerere de demitere a şefului SPP. Nu sunt consilierul ei, nu ştiu ce va face, cum gândeşte”.

4. După ce, în cursul dimineţii, au apărut informaţii potrivit cărora Parchetul General ar fi declanşat o anchetă, după acuzaţiile lansate de Liviu Dragnea, la adresa lui Pahonţu/SPP, Ministerului Public a dezminţit, oficial, zvonul. "Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la existenţa pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a unui dosar penal constituit ca urmare a declaraţiilor făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ministerul Public dezminte existenţa unei anchete în curs privind afirmaţiile făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor la adresa directorului Serviciului de Protecţie şi Pază".

În consecinţă, pare că nimeni nu mai este interesat, la zi, de faptele comise, cu adevărat, de Lucian Pahonţu, într-un scandal în care se vorbeşte de beneficiile informative ale preşedintele Klaus Iohannis.

Singura mişcare legată de „cazul Pahonţu” urmează să fie încropită tot de Parlament, prin Comisia de control SRI. Claudiu Manda, şeful acesteia, a precizat că îl va invita pe Dragnea la audieri cât se poate de repede, pentru a fi audiat, inclusiv în această speţă. Totodată, vor mai fi invitaţi George Maior, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Florian Coldea şi Victor Ponta. „Intenţionăm să-i invităm pe toţi; în măsura în care doresc şi pot", a precizat Manda, părând destul de fragil în chestiune.

Aşa stând lucrurile, mişcate încet şi cu precauţie, se naşte întrebarea: „cine se teme de Lucian Pahonţu?”. Şi ca să fim mai specifici: „cine se teme de vorbele şi informaţiile deţinute de Pahonţu?”.

Dacă tot e atât de veninos personajul, de ce să-l laşi să sâsâie în legea lui, tocmai acum, când poţi, vorba PSD?

Am mai spus-o: dacă e adevărat ceea ce susţine Paul Stănescu, atunci situaţia este extrem de gravă şi nimeni nu mai poate face pe mortu-n păpuşoi – de la Cotroceni la Victoria şi Kiseleff, şi retur. Sau poate?

Iar dacă se poate să stăm cu batista pe ţambal, e posibil că Pahonţu să fie doar declanşatorul scandalului care, pe lângă alte beneficii, să conducă şi la aplicarea unui control mai riguros asupra SPP, poate chiar în Parlament. 

Că tot vorbea, azi, Daddy, de reforma legislativă în domeniul siguranţei naţionale…

Citește și: