13 vizualizări 5 nov 2007

Statul român să cumpere teren în deşertul egiptean, unde să-i plaseze pe cei care comit infracţiuni de tipul celei pentru care este acuzat ţiganul român Romulus Nicolae Mailat”. Declaraţia a fost făcută de însuşi ministrul de Externe al României, Adrian Cioroianu, la un post de televiziune. El a mai cerut şi „înfiinţarea unor batalioane disciplinare pentru românii infractori”. Afirmaţiile sunt pur şi simplu aiuritoare. Gravitatea lor depăşeşte cu mult actuala criză dintre România şi Italia.

Un membru important al Cabinetului de la Bucureşti propune Europei deportări şi lagăre de concentrare. Cel care face acest lucru este la bază istoric, ceea ce presupune că, dacă nu o fi studiat în profunzime, măcar a auzit de ororile nazismului sau de cele ale comunismului.Opinia publică din Italia doreşte, astăzi, expulzarea în masă a românilor, indiferent de etnie.

Este un fapt grav, ce arată încă o dată că intrarea României în Uniunea Europeană va forţa la maximum capacitatea acesteia de coeziune. Nu este un lucru normal în 2007 ca, la Roma, să se acţioneze împotriva românilor aşa cum se întâmplă astăzi. Nu este în spiritul valorilor europene ca, pentru unul sau mai mulţi criminali, o întreagă etnie şi o întreagă naţiune să fie puse la stâlpul infamiei. Există multe explicaţii pentru care s-a ajuns aici. Una dintre ele este că, ocupate cu lupta politică oarbă de la Bucureşti, autorităţile române nu au mai urmărit, de 11 luni, procesul de integrare al României în UE. Nimeni nu s-a mai preocupat nici de românii rămaşi în România, d’apăi de cei plecaţi la muncă în străinătate.

Treptat, butoiul italian s-a umplut cu pulbere, iar crima lui Mailat a fost doar scânteia ce a aruncat totul în aer. Acum, Bucureştiul acţionează pompieristic, atât preşedintele, cât şi premierul, fiind ocupaţi cu propriile campanii electorale: fiecare din ei îi ceartă pe italieni, le arată muşchii, îi ameninţă cu Bruxellesul. La rândul lor, italienilor puţin le pasă. La Bruxelles, între cei 27, unii sunt mai egali decât alţii. Italia e membru fondator al UE, iar forţa ei de lobby şi persuasiune nici nu merită comparată cu cea a României fiindcă, dacă ai împărţi ceva la zero, rezultatul ar fi infinit..

În acest context,  de criză internaţională profundă, de scandal mediatic european fără precedent ce are în centrul său poporul român, de afectare a imaginii României, cu repercusiuni grave în plan politic şi economic, ministrul Cioroianu face declaraţiile privind deportarea ţiganilor care ar avea ecou în Italia, în rândul extremiştilor care organizează acum demonstraţii în noapte, cu făclii şi sloganuri de genul „Români, o să vă omorâm pe toţi!”. Lumea occidentală va respinge, însă, categoric, asemenea manifestări mult mai periculoase pentru fiinţa sa decât bin Laden şi terorismul al Qaida. Să-i deportăm astăzi pe ţigani, mâine pe unguri, poimâine pe ochelarişti şi, în felul ăsta, în 20 de ani vom avea omul nou, plăcut dlui Cioroianu. Oare până unde mai poate merge acest aşa-zis ministru de externe al României?

Luna trecută, făcea un imens cadou Rusiei, care se chinuia de 16 ani şi nu reuşea să facă Occidentul să accepte aşa-numita „limbă moldovenească”. Luna aceasta, propune deportarea românilor în Egipt. Probabil că în decembrie va propune ca ungurii din Har-Cov să fie duşi la săparea unui contra-canal Bâstroe în Delta Dunării, iar lipovenii să fie mutaţi la Odorhei, într-un schimb cultural...În ianuarie va cere, poate, ruperea relaţiilor diplomatice cu Italia, în februarie pe cele cu Bruxellesul, iar în aprilie va muta summitul NATO, stabilit la Bucureşti, la Vaslui, ca să le dea o palmă ruşilor.

Apoi se va declara surprins de propriile sale declaraţii. Desigur că nimeni nu-l poate lua în serios pe Cioroianu, cel care anunţa, cu ocazia instalării în fotoliul de la MAE, că „nu are nevoie să înveţe” căci, „dacă nu ştia că are capabilităţi de ministru de Externe, nu ar fi acceptat funcţia”. Cioroianu nu e nici Hitler, nici Stalin, nici Mussolini, ci doar un politician cu clanţă şi nostalgii legionare. România nu are, însă nici o vină şi nu e obligată să-l mai suporte în continuare.

Citește și: