Alex LIVADARU
Alex LIVADARU
14374 vizualizări 24 iun 2015

În confruntrea cu procurorii DNA, politicienii care s-au crezut intangibili până mai ieri, au un discurs comun: „lovitură de stat”, „dosar politic”, „îndepărtarea parlamentărilor cu ajutorul serviciilor secrete”, „abuz al justiţiei”. 
 
Prin ochii oamenilor de rând, se vede altfel: abia acum, după două decenii de la Revoluţia din 1989, vorbim de o lovitură consistentă la adresa statului mafiot organizat, compus din politicieni asezaţi stăpâni peste România. De 25 de ani, aceşti indivizi cu o mână votează, iar cu cealaltă ţin telefonul la care îşi aranjează licitaţiile şi comisioanele prin firme căpuşă (controlate de ei, rudele lor, prietenii lor apropiaţi).
 
Primul care a acuzat un dosar politic a fost Adrian Năstase. În faţa magistraţilor, au toţi aceeaşi placă. Luaţi la întrebări despre averi, trafic de influenţă şi infracţiuni de corupţie, toţi, de la Mazăre, Udrea, Traian Băsescu şi până la Victor Ponta, acuză dosare politice, servicii, binomuri, trinomuri, presiuni, procurori care dau lovituri şi justiţie abuzivă. 
 
Astăzi, cu voia dumneavoastră, pe lista plângăcioşilor se aşează, în top, Sebastian Aurelian Ghiţă, un individ intrat pe uşa din dos atât în politică, cât şi în afaceri, cu averi de sute de milioane de euro făcute la o vârstă fragedă, dar şi cu împrumuturi date apropiaţilor pe nişte sume care stârnesc, la propriu, ameţeli, când numeri zerourile. 
 
Coincidenţă, şi aici, mulţi bani au fost făcuţi din contracte cu instituţii publice. Rămâne de văzut cât din aceste sume vor fi returnate bugetului de stat. 
 
Replicile lor sunt de înţeles din punct de vedere uman. Aceşti indivizi căţăraţi în spinarea noastră de atâta vreme găsesc inadmisibil, incredibil, absurd faptul că trebuie să dea socoteală, căci, aşa cum ne învăţa zilele trecute finul premierului Victor Ponta, parlamentarul Manolache, demnitarii sunt mai presus de ingineri, doctori, profesori. 
 
Ceea ce se întâmplă în ultimii ani, cu o accentuare în ultimele luni este halucinant pentru aceşti domni. Unul stă ascuns de frica DNA într-un spital din Turcia, dându-se şmecher pe Facebook, unul îşi vede astăzi averile sechestrate- ambii, altfel, prieteni buni de pahar prin Dubai. 
 
Dar cine este Sebastian Aurelian Ghiţă? Sunt zeci de articole de investigaţie care au ieşit în presă, în care au fost semnalate legăturile transpartinice ale acestei „tinere speranţe” din generaţia de politicieni la 40 de ani, aceste vlăstare mafiote după care plângea Traian Băsescu în urmă cu câteva luni, incluzându-i pe Victor Ponta şi Elena Udrea.
 
Într-un timp foarte scurt, Sebastian Ghiţă a devenit înspăimântător de puternic şi bogat: de-a dreapta premierului viitor presedinte (care nu a câştigat alegerile), patron de televiziune măciucă despre care procurorii spun în dosarul Chiliman că primea finanţări ilegale ca să nu atace anumite personaje din politică şi oameni de afaceri. De alegeri, mare păpuşar cu firmă de panotaj exterior, aşa cum relevă investigaţiile Gândul.info, în campania Vreau Preşedinte.
 
Era şi parlamentar cu un judeţ ce-i stătea la picioare, şi membru în comisia de control SRI, şi prieten de vacanţe cu Victor Ponta. 
Despre Sebastian Aurelian Ghiţă vor începe să iasă informaţii. În subteranele guvernării, toţi politicienii ştiau că dădea telefoane, aranja licitaţii, lua comisioane, controla tot. Despre acest personaj tupeist se ştia că stabileşte la pahar cu premierul Victor Ponta pe cine „execută”, de la oameni de afaceri, concurenţi in piaţă, atât prin instituţiile de stat, cât şi prin televizunile pe care le  pe care le ghida din umbră.
 
Citiţi suspiciunile procurorilor: Sebastian Aurelian Ghiţă este acuzat de aceştia că a făcut evaziune fiscală, a spălat bani în formă continuată, controlează, din umbră, zeci de firme, a cumpărat voturi în Republică Moldova, a încasat comisioane, a aranjat licitaţii în Bucureşti şi în multe locuri din ţară. Magistraţii au pus sechestru pe conturile a 54 de firme, dar şi pe conturile a 24 de apropiaţi ai acestuia .
 
Acest politician este cel mai bun prieten al premierului Victor Ponta si este nemulţumit că nu poate să mai ia legătură cu el, dar şi din cauză că nu poate merge la Parlament o bucată de vreme.

Extrem de grav este că un asemenea individ cu metehne de afacerist mafiot ucrainean a avut acces atât de multă vreme la informaţii secrete din poziţia de membru al comisiei de control a serviciilor.

Poate mai grav, acest tânăr ne-a făcut nouă legi sau a votat pentru ele, a facut aranjamente, şi-a impus oamenii şi s-a abonat la milioanele din banii publici.

 

Citește și: