Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
5689 vizualizări 6 apr 2016

Doi băieţi straniu de proşti, mult mai proşti decât ar fi de admis chiar şi într-o firmă de intelligence, se deplasează la Bucureşti ca să hackerească mailurile Procurorului Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de parcă n-ar fi putut face asta din Tel Aviv, de pe strada Mazeh nr. 3, unde îşi are sediul “Black Cube”. Mai mult, văzându-se în România, încep să-i hărţuiască pe apropiaţii doamnei Laura Codruţa Kövesi cu telefoane după miezul nopţii, telefoane “cu caracter ameninţător şi hărţuitor, producătoare de temeri”.

Te-ai gândi că au fost angajaţi de Steinmetz, Silberstein, Shevez şi Agavi – cei patru israelieni cărora li s-a cerut arestarea în Dosarul Truică. Doar că ăştia n-ar da un shekel pe nişte smuciţi, care par să nu fi avut alt scop decât să se dea în stambă ca să fie arestaţi.

Fiindcă, pe 2 aprilie, au fost arestaţi. O spun să afle şi procurorul şef Horodniceanu, care declara azi-dimineaţă: ”La momentul acesta, e clasificată (secretă, n.m.) toată verificarea. Este doar investigaţie, nu o cercetare penală ca atare”. Ba bine că nu.

Între timp, şefii celor doi băieţi au dat un comunicat obraznic, declarând că amploaiaţii aveau treabă serioasă în România: investigau corupţia la cel mai înalt nivel. Pe bune?

V-am rezumat povestea comică furnizată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Dacă, totuşi, în spatele poveştii e o altă poveste, avem tot timpul să ne îngheţe zâmbetul.

Citește și: