132 vizualizări 19 mai 2010

Măcar şi pentru o singură clipă, Marcel Hoară trebuie să se fi gândit ieri la cât de bine i-ar prinde un elicopter la bordul căruia să scape de furia mulţimii. "Emiluş, să ai grijă de copii" i-ar fi spus el lui Boc şi, p-aci ţi-e drumul, până la Târgovişte, smuls de guler de pe terasa fostului muzeu al PCR, în care se pitulase iepureşte.

Marcel Hoară, altfel un politician PD-L arogant şi plin de ifose atunci când e vorba să facă politică subţire, de salon, prin studiourile televiziunilor de ştiri, a jucat, vrând-nevrând, rolul cobaiului de partid şi de stat.

Dacă ar fi fost să judecăm starea naţiunii după comportamentul participanţilor la mitingul organizat de sindicate, am fi tras concluzia că românul dă dovadă de un inepuizabil spirit ludic, revoltându-se în pas de dans, strigându-şi disperarea cât îl mai ţin plămânii în fluiere multicolore, trompete, goarne şi alarme, bătând în tobe şi cărând pe umeri o întreagă galerie grafică reprezentându-i pe Băsescu şi Boc, drept "ciumele naţiunii".

Greşit! Păţania lui Hoară le-a arătat guvernanţilor că de la dans până la călcatul în picioare nu-i decât un pas, şi de la faţa pocită în poze la faţa pocită în pumni e doar un lat de palmă. Crisparea instalată ca un "rictus mortis" pe chipul blond al lui Hoară, ascunsă la subsuoara jandarmilor în misiune, atunci când îl cărau, ba pe sus, ba pe jos către Muzeul Ţăranului, apărându-l de furia bugetarilor, îi poate asigura pe toţi puternicii zilei că timpul dictaturii a trecut, iar radicalizarea maselor împotriva guvernanţilor ar putea scăpa, nedorit, de sub control. Nu cred că există la această oră un nebun care să urmărească escaladarea violenţelor într-un context economic extrem. Mai mult, e limpede că sunt necesare măsuri urgente de redresare a situaţiei disperate în care a fost adusă România. Ceea ce reproşează toţi aceşti oameni guvernului Băsescu-Boc sunt aroganţa, promisiunile electorale fără acoperire, lipsa comunicării, întârzierea aplicării unor măsuri economice anticriză, precum şi faptul că, în timp ce lor li se ia un sfert din salariu, guvernul continuă să angajeze, preşedinţia să cumpere prostii pe bani grei, iar Parlamentul să toace bani.

Cu toate acestea, e posibil ca Băsescu şi Boc să nu se fi recunoscut în postura lui Hoară, precum nici Hoară însuşi nu s-a recunoscut. "Ce s-a-ntâmplat?! Nu s-a întâmplat nimic, hai să fim serioşi!", a spus el, după. Păi atunci, hai să fim, domnu' Hoară!

Citeşte şi:

Cum a petrecut românul de miting: hora pinguinului şi alergarea pedelistului

PDL-istul Marcel Hoară, alergat de protestatarii din Piaţa Victoriei

Cristian Tudor Popescu - Prioritatea zero

Marius Niţu - Unde l-au lovit minerii pe Băsescu

Vezi şi:

Imagini de la mitingul din Piaţa Victoriei

Imagini de la evacuarea lui Hoară din mulţimea furioasă

Citește și: