Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
41193 vizualizări 12 sep 2012

N-am crezut niciodată că Parlamentul European e vreun sanctuar al bunei credinţe, la care Parlamentul României ar trebui să se închine ca la Dumnezeu. Politicieni de partid şi aici, şi acolo, interese, culise care ies din când în când la vedere. Dezbaterea vie din PE pe tema referendumului din România, cu poziţii reflectând toate grupările politice europene, mi-a trezit în primul rând un sentiment de mândrie – încă o dată, mă bucur că România nu e ignorată.

Însă două luări de cuvânt mi-au ridicat sângele în cap.

Vocea patriotului naţionale, CV Tudor,  s-a ridicat ca să afirme, sus şi tare, că toate alegerile din România sunt fraudate de 20 de ani încoace şi din cauza asta n-a ajuns el preşedinte.  Ca să se mai umfle o dată în guşă aidoma unui curcan ofilit, n-a ezitat să calomnieze şi să insulte poporul român în plenul european. Popor care l-a trimis la Bruxelles nu ca să fie neapărat patriot, dar măcar să nu fie ticălos şi scelerat.

Ce-a făcut Monica Macovei poate fi numit mai degrabă înşfăcare de cuvânt, după cum a observat şi preşedintele adunării, nevoit să-i taie microfonul de vreo două ori. Ca să-şi apere taraba ei politică, nedistinsa doamnă a folosit, cu frenezie, aceeaşi metodă de calomniere şi insultare publică a electoratului român ca şi CV Tudor. Bazată pe nimic,  pretinzând, cu un zâmbet de cucuvea insomniacă, cum că a luat de undeva, „din presă”, „informaţia” că „1,5 milioane de voturi la referendum au fost fraudate”!, fosta procuroare Macovei,  fostul ministru al Justiţiei Macovei, ţinută a fi un om al Dovezii, s-a dovedit a fi doar o agitproapă de joasă speţă. Agitaţie şi propagandă îndreptate împotriva a milioane de români.

Pe urmă, mi-am amintit că CV Tudor voia să facă justiţie cu mitraliera pe stadioane, iar M. Macovei prevestea izbucnirea nici mai mult, nici mai puţin decât a războiului civil, să se omoare român cu român, dacă Băsescu nu e pus la loc – la Cotroceni a mai cântat odată cucuveaua.

Şi m-am mai liniştit.

PS

Nu m-am referit la europarlamentarul  PSD pentru care dovada „băsismului” doamnei comisar Viviane Reding e taiorul portocaliu, deoarece n-a făcut decât să  transmită Europei o informaţie exactă despre persoana d-sale, nu despre poporul român: aceea că e un imbecil.
 

Citește și: