Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
12080 vizualizări 8 oct 2017

Ultimul sondaj Avangarde ne face şoc, la nici două săptămâni după ce pugilistul Palada ne pusese la pământ cu sondajul său ultraoptimist, în care PSD ni se arăta pregătit să câştige următoarele alegeri, cu peste 50 de procente!

Ei bine, casa de sondare a lui Marius Pieleanu dă ca sigură măsurătoarea conform căreia, actualul prim-ministru, Mihai Tudose, o ia la sfert. Şi anume, pe încredere.

Ce spune sociologul prieten cu PSD? Că şeful executivului mai are o încredere de 27%, adică doar unul din patru români mai are încredere în el. „Acum două luni, Tudose era peste Olguţa Vasilescu, iar acum a căzut pe locul patru (...) Eu am mai văzut aşa ceva doar la Guvernul Boc”.

Sigur, sondajul mai are şi alte măsurători care arată că tripleta Meleşcanu-Vasilescu-Toader generează mai multă încredere în masa electoratului decât premierul, la coada clasamentului aflându-se un alt trio formidabil: Dobre, Dunca şi cu Pop, care sunt mai jos ca Boc. În sfârşit, mărunţiş!

Concluzia lui Pieleanu: „ E nenorocire!”

Bine, nenorocire-nenorocire, dar ca să-l compari pe Tudose cu Boc, aflat într-un mandat în care tocmai o lua şi el la sfert, dar din salarii, e o reacţie de departe, pe faţă şi complet, împotriva lui Tudose.

Să fi călcat Tudose pe bec, tocmai în „pădurile Suceviţei”, de vreme ce, la finalul consfătuirilor cu rugăciune, Dragnea afirmase că treaba la guvern alunecă unsă, şi că multe din întârzierile generate de Grindeanu au fost deja recuperate? Nu cred!

Şi atunci? Care să fie mesajul barometrului în discuţie? Că a venit timpul să pună cineva presiune pe Tudose? Întrucât, nu s-ar fi riscat/deranjat Pieleanu la un sondaj dezastruos – chiar dacă zice că-l realizează lunar, adică e deja rutină –, numai pe motiv de remaniere a câtorva personaje neinteresante, de care nici alegătorul n-a auzit .

Un asemenea dezastru, explicit, nu poate fi îndreptat decât împotriva unui trofeu; a unui cap de expresie; a cuiva care merită lovitura, măcar şi pentru impactul generator de stele verzi.

Să fi reintrat DadDy în acţiune? Păi, atunci e foarte grav, întrucât nu înţelegem mobilul!

Au fost, oare, prea îndrăzneţe numirile unora pe funcţii de către premier? Au fost ele făcute de capul lui? N-a întrebat? Nu s-a aplecat asupra chestiunii împreună cu şefu’? A lăsat impresia că-şi face trupă? Că-şi cheamă bodyguarzi? Că n-are de unde să fie apucat?

Nu, eu nu cred că Liviu Dragnea se teme aşa de tare de Tudose şi de eventuale legături ale acestuia cu exteriorul partidului, încât să arunce ţara, partidul şi pe el însuşi, în aer.

Poate vrea, doar să-i arate pisica… Dar ce să-i ceară la schimb, că de lacuri şi insule nu mai poate fi vorba? Oricum, rămâne de văzut în viitorul foarte apropiat (potrivit modelului Grindeanu).

Sigur, e valabilă şi varianta că sondajul lui Pieleanu e autentic.

Atunci, să trecem la anticipate, nu?

Citește și: