Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2673 vizualizări 10 apr 2019

Şi Liviu Dragnea umblă cu Daea. Iar Daea era de vreo 70 de ani, pe când experienţa lui agricolă ajunsese la vreo 300. Şi umblă ei doi ca într-un pastoral ancestral; ca într-o transhumanţă întru amuşinarea ierbii grase, ratate de cormoranii liberali.

Păi, cu cine să umble învăţătorul, printre oameni, dacă nu cu elevul lui cel mai silitor, cel mai carismatic, şi cel mai aproape de turma vlăguit, minţită şi aburită de europeanul putred (de bogat)/producătorul comunitar, care ne-a atras în mrejele mincinoase ale înşelătoarei Uniuni, numai şi numai că să ne îndoape ţara cu roşii stricate şi nesănătoase, păstrându-le în schimb, pentru el, în bătaie de joc, pe cele pârguite şi gustoase?

Să fi umblat cu camaradul Ponta, bârfitorul şi nerecunoscătorul? Cu „Fă-Doina”, instalată la timona bărcii-amiral a ultimului episod diluvian? Cu Grindeanu, „premierul de Serviciu”? Cu Tudose, ori cu Ţuţuianu şi Stănescu?! Cu Neacşu, cu Creţu, cu Pop Georgian, şi cu Ivan, "trădătorul de neam"?! Sau cu masonii şi cu securiştii „Micului Cârlan”? Cu Mocioalcă, cu Bănicioiu şi Nechifor? Haida de!

Cât despre vreo campanie cu Ştefănescu şi Nicolicea, nici în visele cele mai urâte - pe ăştia-i înjură/fluieră alegătorii, din tot sufletul, peste tot, pe unde rămân fără salivă! Sau cu Rădulescu-AKM...

Cu vitezomanul Manda şi cu Olguţa, comandanta? Exclus, că nu-i disting faţa românii aliniaţi în decor! Sau, şi mai rău, cu „Toader-Păcălitorul”, de la ordonanţe, repudiat, deja, de PSD - după cum susţine însuşi Dragnea -, sau cu duplicitara/colaboraţionista Dăncilă – această Desdemona care, zice-se, ar fi înnodat batista cu „Chuck Norris al Justiţiei”, de frica activării art. 7? Never!

Daea a rămas ultimul pe lista donatorilor de simpatie electorală, extrem de necesară, astăzi, liderului PSD, pentru un transplant, întru remodelarea imaginii sale politice.

Cu cine să fi umblat Liviu Dragnea în această complexă campanie electorală a timpului şi năzuinţelor sale?! Cum să-i fi arătat tălpii din meleag - umilită, nu-ia aşa, de Europa şi de instituţiile autohtone, „vândute” producţiei străine de tomate -, alegătoare consecventă a PSD, cum luptă, până la ultima consecinţă, şi Daddy, şi Kiseleff-ul, pentru ea (prin ei înşişi, la Bruxelles, prin el însuşi, la Cotroceni), dacă nu luându-se la trântă cu „duşmanul”: „Am auzit că cei de la hipermarketuri vin şi controlează tot lanţul de producţie, de la solar, până când ajunge roşia pe raft. Dar întrebarea mea este: TIR-urile care vin de afară sunt controlate la fel, de la origine până ajung pe raft, pe masa românilor?”, pentru că, altfel, toată lumea se plânge de calitatea proastă şi de faptul că nu sunt sănătoase, a spus Dragnea, ţinându-l strâns, de mână, pe Daea, care tocmai înmuiase auditoriul cu încântătoarea-i carismă

Şi, odată încins, auditoriul l-a auzit din nou pe Dragnea: „Cu cât achiziţionează străinii legumele şi fructele pe care le aduc în raft în România? Le controlează cineva? Eu le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar-Veterinară, celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile. Dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume şi fructe, dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fruct, fiecare legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit. Trebuie să încercăm să reuşim să nu mai existe în România acest standard dublu, şi anume roşiile bune se păstrează pentru ţările din vest, iar în România vin roşii proaste şi nesănătoase şi e valabil pentru orice legumă, e valabil pentru orice fruct care intră în această ţară”.

Insuportabil de frumos. Doar două remarci mai am: prima, că toate instituţiile din ţara noastră, România, sunt conduse de oamenii partidului (cu foarte mici excepţii); şi a doua, că nu ştie nimeni, de câţiva ani, de ce nu producem noi, excepţionalele roşii româneşti, ca să nu mai stăm la mâna producătorilor europeni?

Poate pentru că nu mai ştie nimeni pe ce mâini a încăput banca de seminţe de la Fundulea?!   

Bine, acum cu roşiile nu ştiu cum o să fie, dar încă vreo 10 ieşiri cu Daea, pe teren, şi Dragnea o să-i sufle în ceafă lui Tăriceanu, în preferinţe. Mai ales acum, că şeful ALDE n-o să-l mai aibă nici pe Toader, care să-i ţină harnaşamentul…

Citește și: